Πόσο αλεξίσφαιρο είναι το Tesla Cybertruck; (+video)

Δύο είναι τα βασικότερα talking points γύρω από το Cybertruck: οι επιδόσεις και το ατσάλινο αμάξωμα του. Συγκεκριμένα για το δεύτερο, το κατά πόσο είναι αλεξίσφαιρο. Γιατί μπορεί ο Elon Musk να ζώστηκε με οπλοπολυβόλα στην παρουσίαση του αυτοκινήτου, προκειμένου να μας αποδείξει του εταιρικού ισχυρισμού το αληθές, αλλά όλοι γνωρίζουμε ότι ο άνθρωπος ζει για την υπερβολή. Και στην Αμερική, όπου οπλοφορούν και τα κατοικίδια, τέτοιες δηλώσεις δεν τις αφήνεις να αιωρούνται.

Ένας YouTuber αποφάσισε να εξακριβώσει την έκταση της αλήθειας στα λεγόμενα της Tesla, παίρνοντας ένα Cybertruck και θέτοντάς το αντιμέτωπο με διαφορετικές σφαίρες και όπλα. Το τεστ; Απλούστατο: πυροβολείς τις πόρτες και βλέπεις αν αντέχουν. Η αμερικανική εταιρία βέβαια δεν ισχυρίστηκε ποτέ ότι το αμάξωμα του pick up της αποκρούει κάθε βλήμα, αλλά στην παγκόσμια πρωτεύουσα της οπλοκατοχής ποτέ δεν ξέρεις τι σε περιμένει. Για αυτό και η δοκιμή περιλάμβανε τέσσερα διαφορετικά πυροβόλα και ισάριθμα διαμετρήματα σφαιρών.

Την αρχή έκανε κάτι πολύ καθημερινό για τα αμερικανικά δεδομένα, ήτοι ένα Glock 19 και σφαίρες 9 χλστ. Η δομική αντοχή του αμαξώματος διέπρεψε, καθώς δεν εμφάνισε ρωγμές ούτε όταν χτυπήθηκε δυο φορές στο ίδιο σημείο. Ίδια αντοχή και κόντρα στο ημιαυτόματο, αλλά μόνο με 22άρες σφαίρες. Με τις 17άρες HMR τα βρήκε σκούρα, καθώς τρύπησαν το εξωτερικό της πόρτας αλλά όχι και την εσωτερική επένδυση, κάτι που σημαίνει ότι ο επιβάτης είναι προστατευμένος ακόμα και κόντρα σε τέτοια πυρά. To ίδιο συνέβη και με το αυτόματο AR-15, ενώ προφανώς η δοκιμή με το «μπαζούκα» των 50 χλστ. έγινε για τον χαβαλέ, καθώς τέτοιες βολές δεν μπορούν να αποσοβήσουν ούτε θωρακισμένες λιμουζίνες.

Get it on Google Play Download on the App Store