O Musk πήρε το όπλο του για το Tesla Cybertruck

Μια από τις κυριότερες ατραξιόν του Cybertruck όταν παρουσιάστηκε πρώτη φορά, το 2019, ήταν τα άθραυστα παράθυρα. Η Tesla πίστευε τόσο στο προμοτάρισμα του εν λόγω χαρακτηριστικού, ώστε ο Elon Musk είχε αναλάβει να δείξει σε όλους πως δεν ήταν «παπάς». Προς μεγάλη απογοήτευση του ίδιου, αλλά και των μετόχων (οι οποίοι λίγα χρόνια αργότερα τον «έστειλαν»), το πείραμα με ένα σφυρί που επιχείρησε, κατέληξε σε θρυμματισμένα κρύσταλλα και ένα άνευ προηγουμένου επικοινωνιακό φιάσκο. Ο επιμένων, όμως, νικά. Και στην προκειμένη, παίρνει πολυβόλο για να το καταφέρει.

O εκκεντρικός δισεκατομμυριούχος σχολίασε σε δυο δημοσιεύσεις στο X (πρώην Twitter, δική του πινελιά η αλλαγή ονομασίας), που δείχνουν ένα Cybertruck γαζωμένο από σφαίρες. Τα ποσταρίσματα ανέφεραν πως ενδεχομένως το αυτοκίνητο να είχε περάσει από τεστ για το αν είναι αλεξίσφαιρο, με τον Musk όχι μόνο να το επιβεβαιώνει, αλλά να δηλώνει πως τα βαθουλώματα προέρχονται από πολυβόλο! «Αδειάσαμε ολόκληρο γεμιστήρα από Tommy gun στην πλευρά του οδηγού, α λα Αλ Καπόνε. Καμία σφαίρα δεν πέρασε στην καμπίνα των επιβατών» ήταν ο περήφανος ισχυρισμός του Musk, με τις φωτογραφίες να τον επαληθεύουν και να του χαρίζουν εξιλέωση, για το κωμικό περιστατικό με το σφυρί. Αυτή είναι η μία, αισιόδοξη και κολακευτική για την «αρματωσιά» του Cybertruck, όψη του νομίσματος.

Η άλλη, αντίθετα, είναι γεμάτοι αστερίσκους. Πρώτη και κυριότερη: τα σημάδια αφορούν τις πόρτες. «Σουξέ» του Cybertruck ήταν τα παράθυρα, τα οποία εδώ δεν έχουν δεχτεί ούτε μια σφαίρα. Δεύτερη, που έρχεται από τους ειδικούς στα όπλα Αμερικανούς, η ισχύ της βολής. Το υποπολυβόλο Thompson, όπως είναι η επίσημη ονομασία του «Tommy gun», στην ουσία είναι μουσειακό έκθεμα. Το γνωρίζουμε από τις ταινίες για τη μαφία των 40’s και 50’s, οπότε ηλικιακά ξεπερνά τα 70 χρόνια! Οι αμφισβητίες τονίζουν την απαρχαιωμένη τεχνολογία του εν λόγω όπλου, επισημαίνοντας πως αυτά που χρησιμοποιούνται σήμερα είναι πολύ ισχυρότερα. Κοντολογίς, κατηγορούν την Tesla πως «έστησε» τη δοκιμή ώστε το αμάξωμα του pick up να την περάσει, δεχόμενο επιβάρυνση πολλή μικρότερη από ό,τι θα υποστεί σε πραγματικό σκηνικό πυροβολισμών.

Get it on Google Play Download on the App Store