Η Novitec κάνει τενόρο τη Ferrari 296 GTB (+video)

Η 296 GTB δέχτηκε αρκετές επικρίσεις όταν παρουσιάστηκε, λόγω του V6 κινητήρα της και του συνδυασμού με ηλεκτροκινητήρα σε plug-in υβριδική διάταξη. Φυσικά αυτό ούτε στο ελάχιστο δεν επηρέασε τις πωλήσεις, με τη GTB να αναδεικνύεται στη δεύτερη πιο καλοπουλημένη Ferrari μετά την Purosangue. Εμπορικά, λοιπόν, πάει εξαιρετικά. Ηχητικά, αντίθετα, όχι τόσο. Εδώ είναι που μπαίνει η Novitec, να αλλάξει την κατάσταση.

Ο περίφημος Γερμανός βελτιωτής λατρεύει τις δημιουργίες του Μαρανέλο, οπότε δεν υπήρχε περίπτωση να άφηνε τη 296 GTB χωρίς περιποιήσεις. Καταρχάς μηχανικές, όπου ο 2.9 V6 twinturbo φοράει πλέον νέο εγκέφαλο και ειδικά σχεδιασμένη εξάτμιση, παράγοντας 860 ίππους (+30 από το εργοστάσιο). Το αναβαθμισμένο σύστημα εξαγωγής είναι αυτό που κάνει όλη τη δουλειά στη βελτίωση της χροιάς των ντεσιμπέλ, σε τρεις παραλλαγές μάλιστα: από ανοξείδωτο ατσάλι, Inconel και Inconel με επίστρωση χρυσού. Η νέα εξάτμιση συνοδεύεται από τα απαραίτητα προγράμματα, που αφενός αποτρέπουν την εσφαλμένη ενεργοποίηση ενδείξεων στο καντράν (Tectronic) και αφετέρου εξασφαλίζουν την τήρηση των ορίων εκπομπών θορύβου (Novitronic).

Αλλαγές δεν έχουμε μόνο κάτω από το σμιλεμένο αμάξωμα, αλλά και σε αυτό. Το νέο splitter στον εμπρός προφυλακτήρα έχει σχεδιαστεί βάσει αεροδυναμικής σήραγγας και μειώνει την άνωση στις υψηλές ταχύτητες, η ducktail αεροτομή πίσω αυξάνει την κάθετη δύναμη στον ανάλογο άξονα, τα νέα ελατήρια χαμηλώνουν την απόσταση από το έδαφος κατά 25 χλστ. και οι ζάντες NF1 21 ιντσών εμπρός – 22 πίσω, που περιβάλλονται από ελαστικά 255/30 – 335/25 αντίστοιχα, βελτιώνουν τόσο το αισθητικό σκέλος όσο και εκείνο της πρόσφυσης. Το «κλου» της βελτιωμένης 296 GTB, ωστόσο, δεν εντοπίζεται παρά στον ήχο.

Get it on Google Play Download on the App Store