Το προεδρικό Renault Rafale του Μακρόν

Μπορεί οι εκλογές να μην πήγαν πολύ καλά για τον Εμανουέλ Μακρόν (θα μπορούσαν να είχαν πάει και πολύ χειρότερα, πάντως), όμως μια αλλαγή αυτοκινήτου μπορεί να αλλάξει τη διάθεση. Έπειτα από 12 χρόνια συμβίωσης με μοντέλα της DS Automobiles, ο πρόεδρος της Γαλλίας στρέφεται πια στο Renault Rafale.

Το νέο προεδρικό αυτοκίνητο των Γάλλων έκανε πρεμιέρα στη Μέρα της Βαστίλης, όπου ο Μακρόν το πήγε μια σύντομη βόλτα από το Ελιζέ στην Avenue de Friedland. Το ειδικά σχεδιασμένο Rafale ξεχωρίζει για την τρικολόρ μάσκα, που απεικονίζει τη γαλλική σημαία πέριξ του σήματος της Renault, τα ανάλογα εμβλήματα στα φτερά, το βαθύ μπλε χρώμα του αμαξώματος, τις μαύρες 20άρες ζάντες και, φυσικά, τη θωράκιση που διαθέτει, για την προστασία του επικεφαλής της Γαλλίας. Πληροφορίες για το τεχνικό σκέλος δεν ανακοινώνονται, αλλά κρίνοντας από την εμφάνιση μιλάμε για την έκδοση E-Tech full hybrid 200ΗP, που συνδυάζει τον τρικύλινδρο 1.2 τούρμπο των 130 ίππων και 205 Nm ροπής με δύο ηλεκτροκινητήρες (70 ίππων/205 Nm ο βασικός, 34 ίππων/50 Nm ο δευτερεύων σε ρόλο μίζα-γεννήτριας).

Η Renault προμήθευσε πρώτη φορά τη Γαλλική Δημοκρατία το 1920, με ένα 40 CV που έμεινε στη δράση ως το 1928 και χρησιμοποιήθηκε από τους Paul Deschanel, Alexandre Millerand and Gaston Doumergue. Την τελευταία δεκαετία η DS Automobiles είχε αναλάβει καθήκοντα προεδρικού «σοφέρ», αρχικά με το DS 7 και εν συνεχεία με τη ναυαρχίδα DS 9. Αυτή τη φορά, ωστόσο, η Renault κατάφερε να κερδίσει το διαγωνισμό (στον οποίο συμμετείχε και η Peugeot) και να δεχθεί την τιμή της ανάληψης των μετακινήσεων του Γάλλου προέδρου.

Get it on Google Play Download on the App Store