Το νέο Dacia Duster λάμπει ως αγροτικό

Το Duster αποτελεί ένα από τα δημοφιλέστερα μοντέλα της Dacia, αλλά και της Renault, όχι μόνο με το 5θυρο SUV αμάξωμα, όπως το γνωρίζουμε στην Ευρώπη, αλλά και με καρότσα. To αγροτικό κυκλοφορεί στη Βραζιλία, με τα σήματα των Γάλλων και την ονομασία Oroch, σημειώνοντας αξιοπρόσεκτη επιτυχία στη μεγαλύτερη αγορά της Λατινικής Αμερικής. Ώρα του είναι να ανανεωθεί, ιδίως από τη στιγμή που έχει παρουσιαστεί το νέο Duster.

Οι ψηφιακοί καλλιτέχνες του Kolesa.ru πήραν την τρίτη γενιά του γαλλορουμανικού crossover και τη μετέτρεψαν σε pick up, δείχνοντας ένα μοντέλο που θα μπορούσε να κάνει θραύση όχι μόνο στη Βραζιλία, αλλά και στη Γηραιά Ήπειρο. Δυναμικές γραμμές, μακριά από το κλασικό μοτίβο των αγροτικών, και με το φωτεινό «Renault» ολογράφως μπροστά να κερδίζει τα βλέμματα. Οι κρυφές χειρολαβές των πίσω θυρών και το φούσκωμα εκεί, ενδεχομένως να συνιστούν αμφότερες πρωτιά για μοντέλο της κατηγορίας, έστω κι αν μιλάμε για rendering.

Για να επανέλθουμε στο πραγματικό Oroch, καθώς το συγκεκριμένο θα αργήσει να μπει στην παραγωγή, φτάνει κοντά στα 4,7 μέτρα και προσφέρει 680 κιλά ωφέλιμου φορτίου στην καρότσα, έχοντας μέχρι 170 άλογα στην κορυφαία του έκδοση. Το προνόμιο αυτό ανήκει στον 1.3 TCe, ο οποίος πλέον δεν διατίθεται στο καινούργιο Duster, συνδυαζόμενος αποκλειστικά με κιβώτιο CVT Xtronic. Από πλευράς επιδόσεων, το 0-100 χλμ./ώρα ολοκληρώνεται σε 9,8 δλ. και η μέγιστη ταχύτητα αγγίζει τα 189 χλμ./ώρα. Βασικό μοτέρ είναι το ατμοσφαιρικό 1.6 SCe των 120 ίππων και 159 Nm ροπής, με 6άρι χειροκίνητο κιβώτιο. Το 0-100 χλμ./ώρα επιτυγχάνεται σε 11,8 δλ. και τελική ταχύτητα φτάνει τα 169 χλμ./ώρα.

Αν το Duster MK3 εξελιχθεί σε Oroch, πιθανότατα να κινείται από τον ισχυρότερο βενζινοκινητήρα της γκάμας, δηλαδή τον τρικύλινδρο 1.2 τούρμπο των 130 ίππων. Εξαιρετικό δίδυμο με το Hyundai Santa Cruz θα έκανε, πάντως.

Get it on Google Play Download on the App Store