Θα τρελάνει κόσμο η νέα Alfa Romeo Giulia QV

H Alfa Romeo βρίσκεται σε δημιουργικό οργασμό τα δυο τελευταία χρόνια, παρουσιάζοντας το ένα τρομερό μοντέλο μετά το άλλο. Και πού είμαστε ακόμα, καθώς μετά τις Tonale, 33 Stradale και Junior έρχεται η νέα Giulia, και συγκεκριμένα η κορυφαία της QV έκδοση, να μας φτιάξει τη διάθεση.

Τα renderings του Digimods DESIGN προσαρμόζουν τα φανάρια της νέας Junior (γνωστή και ως «Milano», πριν ανοίξουν ιστορίες με την ιταλική κυβέρνηση) στο τετράθυρο κορμί της σημερινής Giulia, δείχνοντάς μας πώς θα μπορούσε να κλέψει καρδιές η επόμενη. Η διπλή, α λα GTA, απόληξη της εξάτμισης δεν θα υπάρχει στην έκδοση παραγωγής, καθότι το αυτοκίνητο θα είναι αποκλειστικά ηλεκτρικό, αλλά πέραν αυτής της λεπτομέρειας το υπόλοιπο ψηφιακό σύνολο αφήνει υποσχέσεις. Ο ίδιος, ο CEO της Alfa Romeo, εξάλλου έχει δηλώσει πως η νέα Giulia θα είναι τούμπανη. Οπότε δεν μπορούμε, παρά να περιμένουμε τα καλύτερα.

Όπου «καλύτερα», υπολογίστε μια ισχύ της τάξης των 1.000 ίππων! Σύμφωνα με τον Jean-Philippe Imparato η νέα Quadrifoglio Verde θα αποδίδει μεταξύ 900 και 1.000 ίππων, με τη Veloce γύρω στα 800 άλογα! Για τις δυο ισχυρότερες εκδοχές της Ιταλίδας κατά πάσα πιθανότητα θα φροντίζει το σύστημα κίνησης της νέας Maserati GranTurismo Folgore, που αποτελείται από τρεις ηλεκτροκινητήρες (έναν εμπρός, δυο πίσω) και μπαταρία 92,5 kWh. Στην ηλεκτρική «Τρίαινα» η ισχύς φτάνει τα 750 άλογα και τα 1.350 Nm, οπότε για την επόμενη Giulia QV λογικά θα έχουμε τη βελτιωμένη εκδοχή της εφαρμογής. Από πλευράς επιδόσεων προφανώς είναι πολύ νωρίς για στοιχεία, αλλά με διπλάσια δύναμη από τη σημερινή QV δεδομένα θα είναι πολύ ταχύτερη. Τα 2,7 δλ. της GranTurismo Folgore για το 0-100 χλμ./ώρα, όπως και οι 2,2+ τόνοι του βάρους της, δίνουν τον τόνο για το ποιόν της νέας «Ιουλίας», που περιμένουμε να λανσαριστεί γύρω στο 2027.

Get it on Google Play Download on the App Store