Σπάει όλα τα κοντέρ πωλήσεων το Lancia Ypsilon!

Το σημερινό Lancia Ypsilon παρουσιάστηκε το 2011. Τη χρονιά εκείνη ο Γιάννης Αντετοκούμπο ήταν ένα άγνωστο παιδαρέλι στον Φιλαθλητικό, το ντίζελ κίνησης κόστιζε 1,391 ευρώ/λίτρο και η τρίτη γενιά Delta μετρούσε 3 χρόνια στην αγορά. Από τότε μέχρι σήμερα ο Γιάννης έγινε «Giannis», έχοντας κατακτήσει το πρωτάθλημα στο NBA και 3 φορές τον τίτλο του MVP (2 φορές στην κανονική περίοδο, 1 στους τελικούς), το πετρέλαιο κίνησης ξεπέρασε τα 2 ευρώ/λίτρο, η Delta καταργήθηκε και ανακοινώθηκε πως επιστρέφει, ενώ η ίδια η Lancia έφτασε αρκετές φορές ένα βήμα πριν το λουκέτο, μέχρι να βρει τη λύτρωση από τη Stellantis.

Σε όλη αυτή την περίοδο, το «Y» ήταν και είναι ακόμα εκεί. Κράτησε μόνο του ολόκληρη την εταιρία, έχοντας να αντιμετωπίσει έναν τρομακτικά βελτιούμενο ανταγωνισμό που σε κάποιες περιπτώσεις, άλλαξε 3 γενιές. Στο ίδιο διάστημα, το Ypsilon δεχόταν όσες αναβαθμίσεις μπορούσε να του προσφέρει μια φυτοζωούσα Lancia. Η ηρωική προσπάθεια του ιταλικού σουπερμίνι δεν σταματά να δικαιώνεται, καθώς 13 ολόκληρα χρόνια μετά την πρώτη του εμφάνιση όχι μόνο διαπρέπει σε πωλήσεις, αλλά κάνει και ρεκόρ!

Το 2023 έκλεισε με 44.743 νέες ταξινομήσεις, καταγράφοντας αύξηση 9% σε σχέση με το 2022. H επίδοση αυτή το τοποθετεί στην τρίτη θέση των πωλήσεων γενικής εντός Ιταλίας, καθιστώντας το παράλληλα ως το δεύτερο πιο καλοπουλημένο μοντέλο της Stellantis εκεί. Την ίδια ώρα αποσπά μερίδιο 14,9% από το B-Segment, που σημειωτέον βρίθει υπερσύγχρονου ανταγωνισμού, όντας το δεύτερο μεγαλύτερο της κατηγορίας! Οι διακρίσεις δεν σταματούν εδώ, καθώς το Ypsilon είναι το υβριδικό μοντέλο με τις περισσότερες πωλήσεις στα supermini, μετρώντας 39.683 ταξινομήσεις και εντυπωσιακό μερίδιο αγοράς 46,9% – σχεδόν τα μισά, δηλαδή, ολόκληρου του segment! H έκδοση EcoChic LPG, με τη σειρά της, ήρθε τρίτη στην κατάταξη της κατηγορίας με κινητήρα LPG, σημειώνοντας 4.982 μονάδες και μερίδιο αγοράς 9,7%.

«Το 2023 ήταν η δεύτερη χρονιά ρεκόρ για τη Lancia στη σειρά! Το Ypsilon πέτυχε το δεύτερο υψηλότερο μερίδιο αγοράς στο B-Segment, στην ιστορία του. Η υβριδική έκδοση ήταν ο ηγέτης της αγοράς και η έκδοση EcoChic LPG το τρίτο best-seller», δήλωσε ο CEO της Lancia, Luca Napolitano. «Μετά από 39 χρόνια επιτυχίας, 4 γενιές, περισσότερα από 3 εκατομμύρια πωλήσεις, 37 ειδικές εκδόσεις, στο βάθρο της κατηγορίας για 12 συνεχόμενα χρόνια, το αυτοκίνητο πόλης της Lancia είναι σίγουρα ένα μοντέλο που σπάει ρεκόρ!».

Get it on Google Play Download on the App Store