Οργώνει σε πωλήσεις η Ford Mustang Mach-E

Ό,τι είναι Mustang πουλάει. Τις πωλήσεις του sportscar ζήλεψε η ηλεκτρική Mach-E, η οποία διάγει ένα από τα καλύτερα πρώτα τρίμηνα της καριέρας της μέχρι σήμερα στην αγορά της Αμερικής, επωφελούμενη από τις μεγάλες εκπτώσεις της Ford.

Από εκεί που η Mach-E, όπως όλα τα ηλεκτρικά, βρισκόταν σε εμπορικό τέλμα, ήρθαν μειώσεις τιμών που φτάνουν μέχρι τις 9.000 δολάρια (8.385 ευρώ) να απογειώσουν τη ζήτηση. Στο διάστημα Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου οι παραγγελίες έχουν τριπλασιαστεί, ενώ η αύξηση από τον Φλεβάρη στο Γενάρη φτάνει το +64%. Η Ford δεν ανακοινώνει ακόμα ακριβή στοιχεία για το πρώτο τρίμηνο (το οποίο μόλις ολοκληρώθηκε), αλλά αναφέρει πως το στοκ από μήνα σε μήνα (Γενάρη-Φλεβάρη) μειώθηκε κατά 9%, την ώρα που ο ρυθμός πώλησης έχει εκτιναχθεί από το 7 στο 33%!

Αυτό που λένε όλοι οι αναλυτές της αγοράς στις Η.Π.Α., είναι αυτό που λέμε όλοι: αν τα ηλεκτρικά είναι προσιτά, πουλάνε. Απλά τα πράγματα. Η Ford με την Tesla έχουν πιάσει το νόημα, χτίζοντας άμυνες εν όψει εισόδου των κινεζικών αυτοκινήτων στην Αμερική. Προς το παρόν η νομοθεσία και οι δασμοί κρατούν BYD, Geely, NIO και λοιπές δυνάμεις εκτός συνόρων, αλλά ζήτημα χρόνου είναι να κάνουν εισβολή. Ενδεικτικά η Mustang Mach-E ξεκινά εκεί από τις 39.895 δολάρια (37.173 ευρώ), δίχως να μπουν επιπρόσθετες εκπτώσεις που κάνουν οι αντιπροσωπείες και σε κάποιες περιπτώσεις, κατεβάζουν την τιμή στην περιοχή των 35.000 δολαρίων (32.600 ευρώ).

Get it on Google Play Download on the App Store