Off road «μούσκουλα» η Ford Mustang Raptor

Η Ford ετοιμάζει μεγάλα πράγματα για τη Mustang. Τόσο μεγάλα, που φτάνουν σε επίπεδα… Raptor. Τα Ranger, Bronco και F-150 θα αποκτήσουν την πιο muscle παρέα, καθώς η ‘Stang ετοιμάζεται να πάρει… μπόι και τα βουνά!

Όπως είδαμε πριν λίγες μέρες, αντιπρόσωποι της Ford στην Αμερική συμμετείχαν σε παρουσίαση προκειμένου να ενημερωθούν για την επικείμενη άφιξη δυο νέων Mustang: μιας σεντάν και μιας off road, στο στυλ της Porsche 911 Dakar! Αμφότερες πολύ ενδιαφέρουσες προοπτικές, αλλά εδώ θα ασχοληθούμε εκτενέστερα με τη δεύτερη. Η «βουνίσια» Mustang θα βασίζεται στην κανονική, βενζινοκίνητη S650 (ο κωδικός του μοντέλου, καμιά σχέση με Mercedes S-Class) και θα κινείται σίγουρα από τον 5.0 V8 της GT, ενδεχομένως και από τον τετρακύλινδρο 2.3 EcoBoost της βασικής έκδοσης. Εντελώς διαφορετική από τη Mach-E δηλαδή, τόσο σε θέμα κινητήρα όσο σχεδίασης-προσανατολισμού.

Η Mustang Raptor, όπως κατά πάσα πιθανότητα θα είναι το όνομά της, θα είναι μια hardcore κατασκευή, εστιασμένη στις κορυφαίες εκτός δρόμου επιδόσεις. Η τεχνογνωσία εξάλλου υπάρχει, τόσους «Ράπτορες» βγάζει η Ford Performance. Η συνταγή σχετικά απλή: παίρνουμε τη Mustang GT, ενισχύουμε και προφυλάσσουμε το σασί (κυρίως το πάτωμα), αλλάζουμε τις αναρτήσεις, αυξάνουμε την απόσταση από το έδαφος, φαρδαίνουμε τα μετρατρόχια, βάζουμε χωμάτινους τροχούς και «voilà». Ένα από τα πιο ενδιαφέρονται αυτοκίνητα που κυκλοφορούν (πολύ κατατοπιστικά τα renderings του WB Artist20), μαζί με τις 911 Dakar και Lamborghini Huracan Sterrato. To κυριότερο; Σε πολύ χαμηλότερη τιμή από αυτές!

Προς το παρόν δεν υπάρχουν πολλές πληροφορίες, ούτε για τα μηχανικά μέρη ούτε για την τιμολόγηση. Τετρακίνητη πάντως, δύσκολα θα είναι. Πιθανότατα η Mustang Raptor θα είναι αυτό ακριβώς που φανταζόμαστε: ένα off road muscle car, με V8 κινητήρα και κοντά 500 άλογα (486 ίππους ο Coyote) στους πίσω τροχούς! Όσο για την τιμή; Σίγουρα καμία σχέση με τις 300άρες χιλιάδες που κοστίζουν οι Dakar και Sterrato. Υπομονή μέχρι τα μέσα του 2025, όταν φημολογείται ότι η ορεσίβια Mustang θα κάνει την πρώτη της εμφάνιση.

Get it on Google Play Download on the App Store