Νέα εποχή δυναμισμού με το Skoda Elroq

H Skoda παρουσίασε εν μέρει πριν λίγες μέρες το νέο Elroq, που θα έρθει να συμπληρώσει το ηλεκτρικό τρίο με τα Enyaq και Enyaq Coupe. Οι Τσέχοι μας έδωσαν μόνο καμουφλαρισμένες φωτογραφίες για αρχή, ωστόσο οι συνάδελφοι από το Kolesa.ru αφαίρεσαν ψηφιακά τα αυτοκόλλητα και μας δείχνουν πώς θα είναι το νέο EV.

Το νέο SUV  υιοθετεί τις φουτουριστικές γραμμές της τεχνοτροπίας Modern Solid, που έκανε πρεμιέρα στο πρωτότυπο Vision 7S. Η καινούργια σχεδιαστική ταυτότητα της Skoda εκφράζεται από την αλλαγή του παραδοσιακού σήματος σε γράμματα, το επιθετικό μοτίβο που εντείνει την αίσθηση του πλάτους, τα λεπτά φωτιστικά σώματα (προαιρετικά LED Matrix) που ενώνονται μέσω λωρίδας LED και τις κάθετες γραμμές στους προφυλακτήρες. Η μάσκα που γνωρίζουμε από τα σημερινά μοντέλα συνεχίζει, όμως εδώ πλαισιώνεται από εξαιρετικά λεπτά DRL φωτιστικά σώματα και έντονα μυώδες μοτίβο, την ώρα που πίσω η εικόνα θυμίζει αρκετά το Enyaq. Πάνω από όλα, ωστόσο, εντυπωσιάζει η αεροδυναμική απόδοση του σχήματος (χάρη και στις ειδικά σχεδιασμένες ζάντες), που περιορίζει το συντελεστή οπισθέλκουσας στο 0,26

Στα μηχανικά μέρη, το ολοκαίνουργιο Elroq βασίζεται στην εγνωσμένης αξίας πλατφόρμα MEB και προσφέρεται σε τέσσερις εκδόσεις: 50, 60, 85 και 85x.  Το βασικό Elroq 50 διαθέτει μπαταρία 55 kWh και ηλεκτροκινητήρα 170 ίππων, ενώ το αμέσως επόμενο Elroq 60 ανεβαίνει σε συστοιχία 63 kWh και μοτέρ 204 ίππων. Τα 85άρια Elroq εξοπλίζονται με τη μεγάλη μπαταρία των 82 kWh, η οποία προσφέρει αυτονομία άνω των 560 χλμ. Το Elroq 85 φοράει κινητήρα 285 ίππων στον πίσω άξονα, ενώ το τετρακίνητο Elroq 85x διαθέτει μοτέρ και μπροστά για μια συνδυαστική απόδοση 299 ίππων. Νούμερα επιτάχυνσης δεν έχουμε ακόμα, παρά τελικές: στα 180 χλμ./ώρα περιορίζεται τα δυο κορυφαία Elroq, στα 160 χλμ./ώρα τα Elroq 50 και 60.

Get it on Google Play Download on the App Store