Με 900+ άλογα ο διάδοχος της Lamborghini Huracan

Κάθε προηγούμενο θα ξεπεράσει σε ισχύ η νέα, επερχόμενη, βασική Lamborghini, που θα φτάσει σε επίπεδα ασύλληπτα ακόμα και για την Aventador! Τόσο γρήγορα αλλάζουν τα δεδομένα στην αυτοκίνηση, που η διάδοχος της Huracan θα ρίχνει κοντά στα 200 άλογα στην ισχυρότερη έκδοση της προκατόχου της Revuelto.

Ο CEO των Ιταλών, Stephan Winkelmann, ανακοίνωσε στο LinkedIn την ισχύ της νέας Lambo (που προς το παρόν φέρει το κωδικό όνομα 634), η οποία ξεπερνά τους 900 ίππους! «Ήρθε επιτέλους η ώρα για τη Lamborghini 634 (σ.σ. για Temerario πάει το όνομα). Τον υβριδικό διάδοχο της Huracan, που θα έρθει να προστεθεί στην plug-in υβριδική μας γκάμα. Ένα ολοκαίνουργιο μοντέλο, που εξελίχθηκε από λευκή κολλά χαρτί και εξοπλίζεται με twinturbo V8 κινητήρα, σε συνδυασμό με υβριδικό σύστημα 3 ηλεκτροκινητήρων, για μια συνολική απόδοση άνω των 900 ίππων», ήταν τα λόγια του Γερμανού. Και κάπως έτσι, η αγωνία χτυπάει «κόφτες»!

O κινητήρας της νέας βασικής κεντρομήχανης Lambo είναι ο πρώτος flat-plane V8 στα χρονικά της ιταλικής φίρμας. Τεχνοτροπία που, μαζί με τις μπιέλες τιτανίου και το ειδικά σχεδιασμένο σύστημα λίπανσης (μεταξύ άλλων), εξασφαλίζει ένα απίστευτο όριο περιστροφής στις 10.000 σ.α.λ.! Μιλάμε για τον πιο πολύστροφο υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα παραγωγής όλων των εποχών, αλλά και γενικότερα για έναν από τους πιο «υστερικούς» στα χρονικά, που καταφέρνει να πιάσει πενταψήφια νούμερα στο στροφάρισμα. Η μέγιστη ισχύς του νέου υβριδικού 4.0 V8 twinturbo αποδίδεται σταθερά από τις 9.000 έως τις 9.750 σ.α.λ., ενώ η ροπή των 730 Nm (του V8, δεν ανακοινώνεται συνολικά με τα ηλεκτρικά μοτέρ) παράγονται από τις 4.000 μέχρι τις 7.000 σ.α.λ.

Η σύγκριση με τη Huracan αποτυπώνει το τεράστιο άλμα στην ισχύ, καθώς το ανώτερο που έχουμε δει τον ατμοσφαιρικό 5.2 V10 είναι στα 640 άλογα. Ακόμα και την Aventador Ultimae να βάλεις δίπλα στο νέο σύνολο, με τον 6.5 V12 στα 780 άλογα, η διαφορά ξεπερνά εύκολα τους 100 ίππους.

Get it on Google Play Download on the App Store