Koenigsegg Regera λάμπει και είναι χρυσός

Τα Koenigsegg δεν χρειάζονται μεγάλη προσπάθεια για να ξεχωρίζουν στο δρόμο ή την πίστα. Είναι που είναι σπάνια, συνοδεύονται και από ασύλληπτες επιδόσεις. Συν τοις άλλοις, έχουν και μερικές απίστευτες ειδικές εκδόσεις και one-off να δημιουργούν πλείστες περισσότερες εντυπώσεις. Καλή ώρα το εν λόγω Regera, που εκτός του μπλε ανθρακόνηματος στο αμάξωμα έχει και πραγματικά φιλέτα χρυσού!

Από τα 85 Regera που κατασκευάστηκαν, αυτό το Sports Blue Carbon Fiber ενδεχομένως να είναι το πιο εντυπωσιακό. Όχι μόνο τα ανθρακονήματα ντύνουν το παρουσιαστικό, αλλά βάφονται σε ένα πανέμορφο βαθύ γαλάζιο που κάνει αντίθεση με τις χρυσές λεπτομέρειες. Προσέξτε: όχι χρυσαφί. Χρυσές. Οι περισσότερες από τις χρυσαφί λεπτομέρειες που βλέπουμε, απαρτίζονται από πραγματικά φύλλα χρυσού 24 καρατίων! Συγκεκριμένα οι λωρίδες στο καπό, το splitter, στα ακροπτερύγια, στις πλαϊνές ποδιές, στο άνω μέρος του πλαισίου των παραθύρων και στα πλαϊνά του μικρού πίσω παρμπρίζ. Οι εντυπωσιακές ζάντες είναι απλά βαμμένες επίχρυσες, αλλά δεν μειώνουν στο ελάχιστο το τρομερό οπτικό αποτέλεσμα.

Το ίδιο ισχύει για το εσωτερικό, όπου ο συνδυασμός μπλε-χρυσαφί κυριαρχεί παντού. Εδώ μπορεί να μην έχουμε κανονικό χρυσό, αλλά τα ανθρακονήματα και οι επενδύσεις από μαύρο βουρτσισμένο αλουμίνιο αρκούν για να αναπληρώσουν.

Κάτω από το πανάκριβο αμάξωμα κρύβεται ένα από τα ισχυρότερα και ταχύτερα αυτοκίνητα παραγωγής όλων των εποχών, με τον 5.0λιτρο twinturbo V8 και 3 ηλεκτροκινητήρες να αποδίδουν συνδυαστικά 1.521 ίππους και 2.000 Nm ροπής! Το επαναστατικό κιβώτιο μίας σχέσης Koenigsegg Direct Drive στέλνει την ισχύ στους πίσω τροχούς, εξασφαλίζοντας αδιάκοπη παροχή ισχύος και επιδόσεις που προκαλούν ναυτία: 0-100 χλμ./ώρα σε 2,8 δλ., 0-200 σε 6,6 δλ., 0-300 σε 10,9 δλ. και 0-400 χλμ./ώρα σε 22,9 δλ.!

Για την απόκτηση του μοναδικού Regera με τη μπλε-χρυσή φορεσιά που θαυμάζουμε, απαιτούνται 3,6 εκατ. λίρες (4,28 εκατ. ευρώ).

Get it on Google Play Download on the App Store