«Γάλλος» το Dacia Duster στον τάρανδο (+video)

Το Duster, όπως όλα τα Dacia, έχουν γαλλική ανατροφή λόγω Renault. Όπως φαίνεται από το τεστ αποφυγής ταράνδου, τα «Vive la France» γονίδια εμφανίζονται και στο στρίψιμο του ρουμανικού SUV.

Το km77.com πήρε το πανευρωπαϊκό best seller της κατηγορίας για δοκιμή, στην έκδοση με τον 1.300άρη τούρμπο των 150 ίππων και το 6άρι αυτόματο διπλού συμπλέκτη (εδώ η δοκιμή του). Τα ελαστικά που φοράει δεν ενδείκνυνται για απότομες αλλαγές κατεύθυνσης, καθώς και χαμηλής τριβής είναι (Continental EcoContact 6) και ψηλό προφίλ έχουν (215/60/R17). Δεν συνιστά έκπληξη, λοιπόν, πως το πρώτο πέρασμα στα 76 χλμ./ώρα αποδείχθηκε πολύ φιλόδοξο, με την υποστροφή να κάνει την εμφάνισή της από την πρώτη τιμονιά. Το έργο του οδηγού δυσκόλεψαν και οι αναπηδήσεις του ημιάκαμπτου άξονα, που προκάλεσαν την έντονη επέμβαση του συστήματος ελέγχου ευστάθειας.

Στα 71 χλμ./ώρα η κατάσταση ήταν πολύ καλύτερη, αν και πάλι τα χοροπηδήματα του πίσω μέρους έκαναν την εμφάνισή τους. Παρόλα αυτά δεν εμπόδισαν το Duster από το να ολοκληρώσει επιτυχημένα τη δοκιμασία, χαρίζοντας παράλληλα θέαμα με το σήκωμα του εσωτερικού τροχού και θυμίζοντας εποχές από Peugeot 106 Rallye. Ουδεμία σχέση ή σύγκριση βέβαια, πέραν της «αεράτης» πίσω ρόδας. Μια ανεπαίσθητη επαφή με τον πρώτο κώνο του δεύτερου διαδρόμου στέρησε από το Dacia τα 72 χλμ./ώρα, την ώρα που οι δοκιμαστές σημειώνουν την αμεσότητα του ESC και τις λογικές κλίσεις του αμαξώματος.

Get it on Google Play Download on the App Store