Νέο Hennessey Venom Revolution Roadster για κάμπριο σκληροπυρηνικούς

Για όλους όσοι μπορεί να βρίσκουν το κανονικό Hennessey Venom F5 Roadster κομμάτι ήπιο, οι Αμερικανοί παρουσίασαν την hardcore έκδοση Revolution. Το ανοιχτό Venom που προσανατολίζεται περισσότερο σε χρήση πίστας, ξεχωρίζοντας κυρίως από την τεράστια αεροτομή.

Οι αλλαγές βέβαια εκτείνονται σε όλο το αμάξωμα, ξεκινώντας από τον εμπρός προφυλακτήρα και τις μεγαλύτερες εισαγωγές του, συνοδεία πολύ εντονότερου splitter και φαρδύτερων ακροπτερυγίων. Μεγαλύτερος είναι και ο διαχύτης πίσω, την ώρα που όλα τα βλέμματα συγκεντρώνει το γιγαντιαίο spoiler. Οι Αμερικανοί δεν αναφέρουν ποσά κάθετης δύναμης, αλλά δεν τίθεται θέμα πως το Revolution «βιδώνεται» στο έδαφος πολύ καλύτερα από το απλό Venom Roadster (το οποίο πριν λίγο καιρό απέκτησε ο Μάικλ Τζόρνταν). Οι κίτρινες λεπτομέρειες στο αμάξωμα, το splitter, τον διαχύτη, την αεροτομή και τις ποδιές ολοκληρώνουν τις εμφανισιακές αλλαγές, στις οποίες περίοπτη θέση κατέχει ο αεραγωγός στην κορυφή για τον κινητήρα. Αεραγωγός που τοποθετείται ακριβώς πίσω από το σημείο έδρασης του hardtop, επιτρέποντας την τοποθέτηση ή αφαίρεσή του.

Στο εσωτερικό επίσης κυριαρχεί το κίτρινο χρώμα, όπως καταλαμβάνει σεβαστό τμήμα από τα αγωνιστικά ανθρακονημάτινα καθίσματα, Το carbon ούτως ή άλλως κυριαρχεί στην καμπίνα, με το αγωνιστικό τιμόνι να βάζει κατευθείαν τον άνθρωπο που παίρνει θέση πίσω του στο κλίμα.

Ο θηριώδης 6.6 twinturbo V8 παραμένει στα επίπεδα του Venom F5, ήτοι 1.817 ίπποι και 1.617 Nm. Ένα 7άρι ημιαυτόματο κιβώτιο αναλαμβάνει να τη μεταφέρει στους πίσω τροχούς, που καλούνται να την περάσουν στην άσφαλτο μέσα από τα ελαστικά Michelin Pilot Cup Sport 2 R, διαστάσεων 345/50/20 (265/35/19 μπροστά). Η χρήση ανθρακονημάτων σε πλαίσιο και αμάξωμα κρατούν το βάρος στα 1.406 κιλά (+46 σε σχέση με το κλειστό Venom F5), δημιουργώντας μια αναλογία βάρους-ισχύος της τάξης των 0,770 κιλών ανά ίππο! Επιδόσεις δεν αναφέρονται, ωστόσο το Venom F5 Roadster σταματάει στα 483 χλμ./ώρα. Πιθανόν το Revolution να μη φτάνει τόσο ψηλά, λόγω αεροδυναμικής προσέγγισης.

Μόλις 12 Venom F5 Revolution θα κατασκευαστούν, με το κόστος για κάθε ένα να τοποθετείται στα 3 εκατομμύρια δολάρια (2,73 εκατ. ευρώ).

Get it on Google Play Download on the App Store