Αυτόνομο Tesla παραλίγο να πέσει σε τρένο! (+video)

Οι περιπέτειες των αυτόνομων συστημάτων κίνησης το μόνο σίγουρο είναι πως θα μας απασχολούν πολύ στο μέλλον. Ήδη το κάνουν, αλλά όπως βαδίζει η αυτοκίνηση προς τη διάδοση της συγκεκριμένης τεχνολογίας, δεδομένα θα διαβάζουμε/ακούμε ολοένα συχνότερα για περιστατικά σαν το συγκεκριμένο. Όχι ότι είναι πρώτη φορά που αυτόνομο Tesla συμμετέχει σε ατύχημα, αλλά είναι η πρώτη που δεν καταφέρνει να δει ολόκληρο τρένο!

Ένας τρομοκρατημένος οδηγός Model 3 στην Αμερική, οδηγούσε το αυτοκίνητό του μέσα σε -πυκνή, ομολογουμένως- ομίχλη. Επειδή ακριβώς ο ίδιος δεν μπορούσε να δει καλά, αποφάσισε να εμπιστευθεί την τεχνολογία. Ενεργοποίησε το Full Self Driving πρόγραμμα και άφησε τις κάμερες, τα ραντάρ και τα ηλεκτρονικά να κάνουν τη δουλειά, σε μια κατάσταση που θεωρητικά έχουν εξελιχθεί για να την αντιμετωπίζουν. Όχι ότι η αυτόνομη τεχνολογία υπάρχει για να οδηγεί τα οχήματα μόνο σε δυσμενείς καιρικές συνθήκες, αλλά η ουσία γύρω από τα ανάλογα συστήματα είναι να συνδράμουν το έργο του οδηγού. Όπως φανερώνει το παραλίγο δυστύχημα με το εν λόγω Tesla, τα αυτόνομα οχήματα έχουν ακόμα πολύ δρόμο μπροστά τους για να φτάσουν στο κατάλληλο επίπεδο.

Η dashcam του Model 3 δείχνει ένα αυτοκίνητο που πηγαίνει «καρφί» στη διάβαση του τρένου, αγνοώντας πως την ίδια στιγμή περνάει αμαξοστοιχία! Η ομίχλη λογικά έπαιξε το ρόλο της, αλλά και πάλι είναι απίστευτο το πώς δεν κατάφερε το FSD να δει ούτε τη διάβαση (εν όψει της οποίας, ούτως ή άλλως, θα έπρεπε να κόψει ταχύτητα τουλάχιστον, αν όχι να σταματήσει), ούτε πολύ περισσότερο κοτζάμ τρένο. Το μοιραίο αποφεύχθηκε κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή, καθώς ο οδηγός πρόλαβε να πάρει τον έλεγχο και να κάνει μια απότομη τιμονιά προς τα δεξιά, ρίχνοντας το Tesla στο στήριγμα της μπάρας (που ήταν κατεβασμένη, αλλά ούτε αυτή είδαν κάμερες-ραντάρ). Ο κάτοχος του επίμαχου Model 3 μάλιστα, αναφέρει πως είναι η δεύτερη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο τους τελευταίους 6 μήνες.

[USA] Tesla vehicle nearly runs into a train, allegedly with “Full Self Driving” enabled (Source in comments)
byu/redeemer404 inRoadcam

https://x.com/ArtemR/status/1792059155324494219?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1792059155324494219%7Ctwgr%5E89af612fa09db8802b5fa825baf57c498a80a583%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.carscoops.com%2F2024%2F05%2Ftesla-driver-reportedly-in-fsd-model-dodges-train-by-taking-control-last-second%2F

https://www.threads.net/@vantazach/post/C7IgkEAOIlu

Get it on Google Play Download on the App Store