«Βέλος» το πρώτο βελτιωμένο Model 3 Performance

Το νέο Model 3 Performance παρουσιάστηκε πριν λίγες μέρες, με επιδόσεις ρεκόρ για τα δεδομένα του μοντέλου. Πρώτη φορά κάτω από τα 3,0 δλ. για το 0-100 χλμ./ώρα, πρώτη φορά και με αεροδυναμικά βοηθήματα. Κάποιοι, ωστόσο, θα το βρουν υπέρ του δέοντος διακριτικό.

Για τους απαιτητικούς, η Unplugged Performance αναλαμβάνει να εμπλουτίσει την «γκαρνταρόμπα» του κορυφαίου Model 3, παρουσιάζοντας ένα ειδικά εξελιγμένο για αυτό αεροδυναμικό πακέτο. Όσο διακριτικό, αλλά συνάμα θελκτικό, στο μάτι πρέπει, αποτελούμενο από ανθρακονημάτινα μέρη στις κλασικές γωνίες ενός αυτοκινήτου: splitter στον εμπρός προφυλακτήρα, διαχύτης στον πίσω, ποδιές στο πλάι. Οι γραμμές τους σχεδιάστηκαν με βάση εκείνες του Model 3, προκειμένου να διατηρηθεί η οπτική συνάφεια και να επιτευχθεί το βέλτιστο αρμονικά αποτέλεσμα, όπως πολύ πετυχημένα δείχνει η αεροτομή στο πίσω μέρος, που θυμίζει αγωνιστική κατασκευή. Η Unplugged αναφέρει πως οι βελτιώσεις της επιδρούν θετικά και στα δυναμικά χαρακτηριστικά, προσθέτοντας κάθετη δύναμη και μειώνοντας τους χρόνους πίστας.

Σε αυτή την κατεύθυνση κινούνται και οι σφυρήλατες ζάντες των 21 ιντσών, άσχετα που δεν ανακοινώνεται κόστος για αυτές. Για το αεροδυναμικό πακέτο, αντίθετα, έχουμε τον αναλυτικό τιμοκατάλογο. Το πλήρες «συνολάκι» κοστίζει 7.430 δολάρια (6.931 ευρώ), όμως διατίθεται προαιρετικά κομμάτι-κομμάτι. Το εμπρός μέρος (ακροπτερύγια, splitter) τιμολογείται στις 3.050 δολάρια (2.844 ευρώ), ενώ η αγορά της αεροτομής απαιτεί 2.695 δολάρια (2.513 ευρώ) και εκείνη των ποδιών 995 δολάρια (927 ευρώ). Σε αυτές τις 7.430 δολάρια πάντως, θα πρέπει να υπολογίζουμε τουλάχιστον έξτρα 1.500-2.000 δολάρια για τις ζάντες, οι οποίες δεν γίνεται να λείπουν από τέτοιο παρουσιαστικό.

Get it on Google Play Download on the App Store