Αβέβαιο το μέλλον των κουπέ SUV Mercedes

Τα τελευταία χρόνια έχουν έρθει στον αφρό της αγοράς τα κουπέ SUV. Μια κατηγορία που πριν 16 χρόνια, όταν λάνσαρε το segment η πρώτη BMW X6, πολλοί πίστευαν ότι δεν θα έστεκε ούτε για μια γενιά μοντέλου. Τελικά όχι μόνο στάθηκε, αλλά έκανε σχεδόν όλους τους κατασκευαστές να ακολουθήσουν το παράδειγμα των Βαυαρών. Η Mercedes ήταν από εκείνους που έσπευσαν, αλλά τώρα φαίνεται πως προκύπτουν δεύτερες και τρίτες σκέψεις.

Αυτή τη στιγμή η φίρμα από τη Στουτγκάρδη έχει δυο εκπροσώπους στα SAV (Sport Activity Vehicles): τις GLC και GLE Coupe. Για πόσο θα τους έχει, όμως, άλλο θέμα. Σύμφωνα με δημοσίευμα της Handelsblatt, που επικαλείται πηγές από το εσωτερικό της Mercedes, το μέλλον των δυο κουπέ SUV με σήμα το αστέρι είναι αβέβαιο. Η εξέλιξη επόμενης γενιάς δεν έχει επιβεβαιωθεί σε κανένα από τα δύο, με το σενάριο της κατάργησης στο τέλος του κύκλου ζωής των σημερινών να γίνεται ολοένα πιο ρεαλιστικό. Άλλες πληροφορίες αναφέρουν πως CLC/CLE Coupe μπορεί να συγχωνευθούν σε ένα μοντέλο, ενώ κάποιοι -λίγοι ομολογουμένως- άνθρωποι της Mercedes πιστεύουν πως δεν θα αλλάξει τίποτα.

Ο λόγος για την αβεβαιότητα στα μελλούμενα των δυο crossover, δεν είναι άλλος από τις πωλήσεις. Οι κουπέ εκδοχές δεν καταλαμβάνουν παραπάνω από το 10-15% των συνολικών πωλήσεων GLC και GLE, με το αντίστοιχο ποσοστό στην Κίνα (βλέπε μεγαλύτερη αγορά του πλανήτη) να συρρικνώνεται στο 6%. Αναμενόμενα, λοιπόν, οι λογιστές και marketeers της Mercedes εξετάζουν εναλλακτικές, που φτάνουν μέχρι την οριστική κατάργηση αμφότερων των μοντέλων. Πιο πιθανή, ωστόσο, εμφανίζεται η προοπτική της συγχώνευσης. Ήδη οι C-Class και E-Class Coupe απορροφήθηκαν στη γκάμα της CLE, οπότε δεν αποκλείεται να γίνει κάτι ανάλογο για τις GLC/GLE Coupe.

Get it on Google Play Download on the App Store