Φόβητρο Brabus GLE Coupe με 812 άλογα

H εργοστασιακή Mercedes-AMG GLE 63 Coupe είναι ένα από τα πιο δυνατά και γρήγορα SUV που μπορεί να αγοράσει κανείς, με 612 άλογα και ένα 0-100 χλμ./ώρα στα 3,9 δλ. Κάτι τέτοια, όμως, αποτελούν «ψωμί στη χωριάτικη» της Brabus, η οποία δίνει στο κουπέ-SUV από τη Στουτγκάρδη 200 άλογα παραπάνω!

Η βελτιωμένη GLE 63 εξωτερικά διαθέτει το ανθρακονημάτινο αεροδυναμικό πακέτο της Brabus, αλλά οι ζάντες προέρχονται από την αμερικανική Roadshow International, που ανέλαβε και να ετοιμάσει το αυτοκίνητο με εξαρτήματα από τον Γερμανό βελτιωτή. Οι πολυάκτινες 24άρες έρχονται «κουτί» στο αμάξωμα της GLE, κάνοντας μια ωραία αντίθεση σε σχέση με το κλασικό σχέδιο των Brabus, ενώ το χαμήλωμα της ανάρτησης κατά 20 χλστ. βελτιώνει τόσο την εμφάνιση όσο και το στήσιμο. Μια βελτίωση που χρειάζεται, καθώς κάτω από το καπό πλέον φιλοξενείται σημαντικά μεγαλύτερη δύναμη.

Ο 4.0 V8 twinturbo διαθέτει νέο εγκέφαλο, μεγαλύτερα τούρμπο και custom εξάτμιση, που ανεβάζουν την απόδοση στα 812 άλογα και τα 1.017 Nm (+200 ίπποι και 167 Nm συγκριτικά με το εργοστάσιο). Με τόση έξτρα δύναμη δεν προκαλεί εντύπωση πως η επιτάχυνση της Brabus GLE Coupe, λίγη σχέση έχει με της «μαμά». Εκεί που η εργοστασιακή θέλει 3,9 δλ. για να φτάσει τα 100 χλμ./ώρα από στάση (ένας ήδη εξαιρετικός χρόνος για SUV 2+ τόνων), αυτή της Brabus κατεβάζει το χρονόμετρο κάτω από τα 3,0 δλ. και γράφει 2,9 δλ.! Για να έχουμε ένα μέτρο σύγκρισης, η Lamborghini Aventador SVJ χρειάζεται 2,8 δλ. Ταυτόχρονα μετατοπίζεται ο κόφτης τελικής των 280 χλμ./ώρα, ώστε ο οδηγός να μπορεί να δει την κίνηση της βελόνας στο κοντέρ ως τα 315 χλμ./ώρα.

Get it on Google Play Download on the App Store