Νέο ηλεκτρικό SUV από τη Skoda (+video)

Τα Skoda Enyaq και Enyaq Coupe θα αποκτήσουν σύντομα μικρότερο αδελφάκι, καθώς οι Τσέχοι ετοιμάζουν το τρίτο κατά σειρά ηλεκτρικό SUV τους. Μια σύντομη ματιά στο τι έρχεται από το Μλάντα-Μπόλεσλαβ μας δίνει το teaser video, που φανερώνει το δυναμικό πρόσωπο του επερχόμενου μοντέλου.

Το Elroq, όπως θα ονομάζεται, υιοθετεί τις φουτουριστικές γραμμές της τεχνοτροπίας Modern Solid, που έκανε πρεμιέρα στο πρωτότυπο Vision 7S. Η καινούργια σχεδιαστική ταυτότητα της Skoda εκφράζεται από την αλλαγή του παραδοσιακού σήματος σε γράμματα, το επιθετικό μοτίβο που εντείνει την αίσθηση του πλάτους, τα λεπτά φωτιστικά σώματα που ενώνονται μέσω λωρίδας LED και τις κάθετες γραμμές στους προφυλακτήρες. Η μάσκα που γνωρίζουμε από τα σημερινά μοντέλα συνεχίζει, όμως εδώ πλαισιώνεται από εξαιρετικά λεπτά DRL φωτιστικά σώματα και έντονα μυώδες μοτίβο, που -στο Vision 7S, άρα λογικά και εδώ- πλαισιώνεται από 7 κάθετες γρίλιες στον προφυλακτήρα.

Με βάση τις επίσημες πληροφορίες που γνωστοποίησε πέρυσι η Skoda σχετικά με τη διεύρυνση της ηλεκτρικής της γκάμας μέχρι το 2026, το Elroq αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο του εντός Μαρτίου (στις 15 του μήνα συγκεκριμένα) ως το ηλεκτρικό αντίστοιχο του Karoq. Οι Τσέχοι περιγράφουν ένα «ιδανικό οικογενειακό αυτοκίνητο» στην περιοχή των 4,5 μέτρων (συνεπώς αρκετά μεγαλύτερο του Karoq, που δεν ξεπερνά τα 4,39 μέτρα), με ευρύχωρο εσωτερικό για 5 επιβάτες και προτεραιότητα στην πρακτικότητα. Το νέο EV crossover της Skoda θα έρθει να ανταγωνιστεί μοντέλα όπως το Peugeot E-3008 , αλλά και τους αμιγώς ηλεκτρικούς διαδόχους των Citroen C5 Aircross και Opel Grandland, που επίσης αναμένεται να λανσαριστούν φέτος.

https://youtube.com/shorts/QJ60K3NA91w?si=jbQLAWdHzQqGt01u 

Get it on Google Play Download on the App Store