Ακλόνητο το Skoda Karoq στον τάρανδο (+video)

Με περίσσια άνεση ολοκληρώθηκε το τεστ αποφυγής ταράνδου για το Skoda Karoq, το οποίο κατάφερε να σημειώσει μια εξαιρετική επίδοση για SUV, αλλά και  ανεξαρτήτως κατηγορίας.

Το τσεχικό crossover πήρε θέση ενώπιον των κώνων στην έκδοση Sportline 1.5 TSI και τους 150 ίππους, με δυο έξτρα που ενισχύουν τα δυναμικά χαρακτηριστικά: ηλεκτρονικά ελεγχόμενη ανάρτηση και 19άρες ζάντες σε ελαστικά Bridgestone Turanza T005, διάστασης 225/40. Τα οφέλη του προαιρετικού εξοπλισμού φαίνονται κατευθείαν, με την πρώτη προσπάθεια να ολοκληρώνεται απροβλημάτιστα στα 77 χλμ./ώρα. Αντίστοιχη εξαιρετική εικόνα και με 1 χλμ./ώρα παραπάνω, όπου το Karoq μένει ακλόνητο και ελίσσεται στους τρεις διαδρόμους με χάρη, περνώντας «αέρα» ανάμεσα στους κώνους.

Οι δοκιμαστές επισημαίνουν την ομοιογενή συμπεριφορά υπό πίεση και την απουσία απότομων αντιδράσεων, είτε από το εμπρός είτε από το πίσω μέρος. Ειδικότερα για την ουρά υπογραμμίζεται η επιμονή της στην προσκόλληση με το οδόστρωμα, αφήνοντας μόνο μια ελαφριά υποστροφή να απασχολεί τον οδηγό όταν ξεπεραστεί το όριο των ελαστικών. Οι κλίσεις του αμαξώματος παραμένουν σε ελάχιστα επίπεδα, ενώ και η παρέμβαση του ESP είναι αρκετά διακριτική. Με παραπάνω πίεση στο μπροστινό, όπως στην προσπάθεια των 79 χλμ./ώρα, γίνεται πιο αυστηρό ενώ και η προαναφερθείσα υποστροφή χαλάει την γραμμή, οδηγώντας το αυτοκίνητο πάνω στον πρώτο κώνο του τελευταίου διαδρόμου.

Get it on Google Play Download on the App Store