Έρχεται γκαζωμένο το νέο MINI Cooper JCW

Από την ώρα που παρουσιάστηκε το νέο MINI Cooper, ηλεκτρικό και βενζινοκίνητο, όλοι περιμένουμε την έλευση του κορυφαίου JCW. Οι Άγγλοι συνεχίζουν να δίνουν πληροφορίες και φωτογραφίες για το νέο John Cooper Works, το οποίο θα δώσει μεγάλη μάχη με το Honda Civic Type R για την κορυφή στα μπροστοκίνητα mega hatches.

Το καμουφλάζ (φόρος τιμής στα ερυθρόλευκα αγωνιστικά Mini Cooper της δεκαετίας του 60) στα αυτοκίνητα προ-παραγωγής δεν κρύβει τον νέο προφυλακτήρα με τις μεγάλες εισαγωγές, ούτε τον έντονο διαχύτη στον πίσω με την κεντρικά τοποθετημένη, διπλή εξάτμιση (μονή στο αγωνιστικό). Λογικά η έκδοση παραγωγής θα έχει διπλές απολήξεις, όπως το σημερινό JCW, ωστόσο το υπόλοιπο αυτοκίνητο ενδεχομένως να περάσει αυτούσιο στις αντιπροσωπείες – κάτι που σημαίνει ότι τόσο η αεροτομή, όσο ο διαχύτης και οι πολυάκτινες 18άρες ζάντες (17άρες στο αγωνιστικό), θα βρουν το δρόμο για το John Cooper Works.

Στα μηχανικά μέρη, η ισχύς αναμένεται να τοποθετηθεί μίνιμουμ στα 250 άλογα (μπορεί και παραπάνω). Ο αριθμός αυτός αφορά το ηλεκτρικό JCW, που θα κινείται από μια αναβαθμισμένη εκδοχή του ηλεκτροκινητήρα στο SE των 218 ίππων, αντλώντας ενέργεια από την ίδια μπαταρία 54,2 kWh. Στο βενζινοκίνητο, όμως, είναι όλο το «ζουμί». Κάτω από το καπό θα συναντήσουμε τον 2.0λιτρο τετρακύλινδρο τούρμπο, απευθείας από το Countryman JCW. H ισχύς φτάνει τα 300 άλογα και 400 Nm, με τους εμπρός τροχούς να παραλαμβάνουν από 8άρι αυτόματο κιβώτιο (δύσκολα να δούμε 6άρι χειροκίνητο) και να αξιοποιούν μπλοκέ διαφορικό, συν φυσικά ειδικά σεταρισμένη ανάρτηση και κορυφαία φρένα.

Το ντεμπούτο του νέου MINI Cooper John Cooper Works τοποθετείται στο τέλος του 2024, συνεπώς οι πωλήσεις θα ξεκινήσουν στις αρχές του επόμενου έτους.

Get it on Google Play Download on the App Store