Νέο MINI John Cooper Works Countryman τα έχει 300

Το νέο MINI Countryman αποκτά την κορυφαία του έκδοση, φορώντας τα τιμημένα σήματα John Cooper Works και τις κόκκινες πινελιές στο αμάξωμα, κάτω από το οποίο κρύβει 300 αθλητικά άλογα έτοιμα για όλα.

Το JCW Countryman ξεχωρίζει κατευθείαν από το κόκκινο χρώμα (Chilli Red) στην οροφή, τους καθρέπτες, τις πλαϊνές εισαγωγές του προφυλακτήρα και την τρίτη κολώνα, όπου συναντάμε και τα κατατοπιστικότατα σήματα της έκδοσης. Το ίδιο πετυχαίνουμε χαμηλά δεξιά στην 5η πόρτα και αριστερά (δεξιά όπως κοιτάμε) στην αναθεωρημένη μάσκα, ενώ πάνω από αυτή προσέχουμε το μαύρο σήμα της MINI. Οι αλλαγές συνεχίζουν στο καπό, που χαρακτηρίζεται από τις δυναμικές πτυχώσεις, ενώ δεν θα μπορούσαν να λείπουν τα αεροδυναμικά στοιχεία σε προφυλακτήρες και πλαϊνά. Ειδικά πίσω, όπου ο διαχύτης πλαισιώνεται από τετραπλές απολήξεις για την εξάτμιση, η εικόνα είναι εντελώς σπορ-crossover. Κάτι, φυσικά, που ενισχύουν οι 20άρες (19άρες στάνταρ) ζάντες και οι κόκκινες δαγκάνες πίσω τους.

Στο εσωτερικό δεσπόζουν τα μπάκετ καθίσματα και ο συνδυασμός μαύρου-κόκκινου, ο οποίος κυριαρχεί στο περίτεχνο σχέδιο του ταμπλό. Το υλικό εκεί μπορεί να μοιάζει με suede, αλλά είναι ένας νέος τύπος υφάσματος από ανακυκλωμένο πολυεστέρα. Το ίδιο υλικό συναντάμε στο πάνω μέρος των εμπρός καθισμάτων, με τα υπόλοιπα να ντύνονται σε συνθετικό δέρμα. Εννοείται ότι τα γραφικά της κεντρικής οθόνης (που εξυπηρετεί ταυτόχρονα ως ψηφιακό καντράν και infotainment) είναι κατάλληλα προσαρμοσμένα, φιλοξενώντας το νέο πρόγραμμα Go-Kart. Με αυτό επιλεγμένο αλλάζει ο ήχος της εξάτμισης και τα γραφικά τόσο στην οθόνη, όσο και στο ταμπλό.

Από πρακτικής πλευράς, όποιο mode και να επιλέξεις έχεις στη διάθεσή σου 300 άλογα και 400 Nm, χάρη στον 2.0λιτρο τετρακύλινδρο τούρμπο κάτω από το μυώδες καπό. Η ισχύς μεταφέρεται σε όλους τους τροχούς, μέσω του συστήματος ALL4 και 8τάχυτου αυτόματου κιβωτίου, επιταχύνοντας το JCW Countryman στα πρώτα 100 χλμ./ώρα εντός 5,4 δλ. και μέχρι τα 250 χλμ./ώρα. Στην Αμερική η απόδοση φτάνει τα 315 άλογα, δίχως αλλαγές στη ροπή ή τις επιδόσεις. Αξίζει να σημειωθεί πως τα νούμερα σημειώνουν πτώση συγκριτικά με το προηγούμενο JCW Countryman, το οποίο είχε 306 ίππους και ήθελε 5,1 δλ. για το 0-100 χλμ./ώρα.

Get it on Google Play Download on the App Store