Το νέο MINI Cooper JCW πάει 24ώρο Nurburgring

Από την ώρα που παρουσιάστηκε το νέο MINI Cooper, ηλεκτρικό και βενζινοκίνητο, όλοι περιμένουμε την έλευση του κορυφαίου JCW. Οι Άγγλοι έδωσαν τις πρώτες πληροφορίες και φωτογραφίες για το νέο John Cooper Works, το οποίο θα κάνει -μια απολύτως ταιριαστή με τον χαρακτήρα του- πρεμιέρα στον 24ώρο αγώνα αντοχής του Nurburgring.

Το καμουφλάζ (φόρος τιμής στα ερυθρόλευκα αγωνιστικά Mini Cooper της δεκαετίας του 60) στο πρωτότυπο δεν κρύβει τον νέο προφυλακτήρα με τις μεγάλες εισαγωγές, ούτε τον πολύ έντονο διαχύτη στον πίσω με την κεντρικά τοποθετημένη, μονή εξάτμιση. Λογικά η έκδοση παραγωγής θα έχει διπλές απολήξεις, όπως το σημερινό JCW, ωστόσο το υπόλοιπο αυτοκίνητο ενδεχομένως να περάσει αυτούσιο στις αντιπροσωπείες – κάτι που σημαίνει ότι τόσο η αεροτομή, όσο ο διαχύτης και οι πολυάκτινες ζάντες (εδώ 17άρες, στο παραγωγής 18άρες), θα βρουν το δρόμο για το πολιτικό John Cooper Works. Η πολύ χαμηλή ρύθμιση της ανάρτησης και τα σλικ ελαστικά φανερώνουν ότι εδώ, έχουμε να κάνουμε με αγωνιστικό αυτοκίνητο – χώρια που βλέπουμε και το roll cage στο εσωτερικό.

Η Bulldog Racing αναλαμβάνει την προετοιμασία του βρετανικού hot hatch για την επίπονη 24ώρη δοκιμασία του Nordschleiffe, με τον 2.0λιτρο τετρακύλινδρο τούρμπο κάτω από το καπό. Ενημέρωση για την ισχύ του δεν έχουμε επισήμως, αλλά ακούγεται πως θα είναι ανώτερη των 231 ίππων στο απερχόμενο. Ακόμα ψηλότερα θα κυμανθεί το ηλεκτρικό -γιατί θα έχουμε και Cooper JCW E- ενδεχομένως στα 250 άλογα, το οποίο θα αντλεί ενέργεια από τη μπαταρία των 54,2 kWh που γνωρίζουμε από το SE, των 218 ίππων.

Το ντεμπούτο του νέου MINI Cooper John Cooper Works θα λανσαριστεί στο τέλος του 2024, συνεπώς οι πωλήσεις θα ξεκινήσουν στις αρχές του επόμενου έτους.

Get it on Google Play Download on the App Store