Η νέα Alfa Romeo Giulietta Sprint και η κλασσική στο Μπαλόκο

Η Alfa Romeo παρουσίασε στο Κέντρο Δοκιμών του Μπαλόκο τη νέα έκδοση της Giulietta με το θρυλικό όνομα «Sprint», αποτείνοντας φόρο τιμής στην κλασική Giulietta Sprint του 1954, γιορτάζοντας παράλληλα τα 60 χρόνια του μοντέλου. Η νέα Giulietta Sprint διακρίνεται εξωτερικά από τον πίσω προφυλακτήρα με σπορ διαχύτη και τις μεγάλες απολήξεις εξάτμισης, τις ζάντες αλουμινίου 17” Sprint με 5 οπές (18″ ως έξτρα επιλογή). Το εξωτερικό στιλ της νέας έκδοσης συμπληρώνεται από τα φιμέ πίσω τζάμια και το γυαλιστερό ανθρακί φινίρισμα στην εμπρός γρίλια, τις λαβές, τα φέρινγκ των καθρεφτών και τα πλαίσια των προβολέων ομίχλης.

Στο εσωτερικό διακρίνονται οι μαύρες σπορ λεπτομέρειες και τα καθίσματα Alcantara Sprint με κόκκινες ραφές, το λογότυπο στα προσκέφαλα και τη μαύρη επένδυση στην οροφή και τα πατάκια από βελούδο. Ένα ακόμη στάνταρ χαρακτηριστικό είναι το δερμάτινο τιμόνι με κόκκινες ραφές, ενώ το ταμπλό και οι πόρτες έχουν ένα εκλεπτυσμένο τελείωμα σε χρώμα carbon.

Η Giulietta Sprint εφοδιάζεται με τον νέο βενζινοκινητήρα 1.4 MultiAir Turbo 150 HP, επιτυγχάνοντας τελική ταχύτητα 210 χλμ./ώρα και επιτάχυνση από 0 ως 100 χλμ./ώρα σε 8,2 δλ. Παράλληλα, η κατανάλωση ανέρχεται στα 5,7 λίτρα/100 χλμ. με εκπομπές CO2 στα 131 γρ./χλμ. Εκτός από το συγκεκριμένο κινητήρα, η Giulietta Sprint μπορεί να εφοδιαστεί και με 5 άλλα σύνολα: τον 1.4 MultiAir Turbo Petrol 170 HP, με αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη Alfa TCT, τους τούρμπο ντίζελ 1.6 JTDM 105 HP, 2.0 JTDM 150 HP και 2.0 JTDM 175 HP – ο τελευταίος επίσης με Alfa TCT, όπως επίσης και τον 1.4 Turbo LPG 120 HP. Στην Ελλάδα η έκδοση θα διατίθεται με το βενζινοκινητήρα 1.4 Multiair 150hp και το ντίζελ 1.6 105hp.

Get it on Google Play Download on the App Store