H ταχύτητα του Rimac Nevera πιστοποιείται με κάθε τρόπο επικύρωσης, από τα ρεκόρ που πετυχαίνει. Δεν πέρασε δα τόσος καιρός από όταν κατέρριψε 23 κορυφαίες επιδόσεις όλων των εποχών, σε μια μέρα! Δίπλα σε τέτοια επιτεύγματα, ακόμα και κατασκευές επιπέδου Bugatti Chiron Super Sport και Tesla Model S Plaid χλωμιάζουν.
Όλα τους πανίσχυρα αυτοκίνητα άνω των 1.000 ίππων, αν και μένοντας μόνο στην ιπποδύναμη μπορεί να ξεγελαστείς και να νομίσεις πως το Tesla μειονεκτεί. Οι 1.020 ίπποι του Plaid είναι εμφανώς λιγότεροι των 1.600 ίππων της Chiron SS, ενώ δεν συγκρίνονται καν με τα 1.940 άλογα του Nevera. Στη ροπή το κορυφαίο Model S κάνει την αντεπίθεσή του, με 1.424 Nm, αλλά και πάλι υστερεί τόσο συγκριτικά με τον 8.0 W16 quadturbo (1.500 Nm) όσο πολύ περισσότερο σε σχέση με τους 4 ηλεκτροκινητήρες (3 το Tesla) του Rimac (2.360 Nm).
Από πλευράς βάρους τώρα η Chiron των 1.995 κιλών πλεονεκτεί δίπλα στα 2.150 κιλά του Nevera και τα 2.162 κιλά του Model S, ωστόσο η διαφορά δεν είναι τέτοια που να μπορεί να της δώσει σημαντικό πλεονέκτημα. Ειδικά όταν τα δυο ηλεκτρικά έχουν το τεράστιο ατού της ακαριαίας απόκρισης και της απουσίας αλλαγής ταχυτήτων. Ξεκάθαρο φαβορί λοιπόν, υπάρχει. Προφανέστατα, καθώς μόνο το γεγονός ότι το Nevera κάνει συλλογή από ρεκόρ αρκεί. Από εκεί και πέρα όμως, παρουσιάζει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον η κόντρα ανάμεσα στη Bugatti και το Tesla, ειδικά λόγω του πλεονεκτήματος που διατηρεί η Chiron SS σε δύναμη και βάρος.
Τα προγνωστικά δικαιώνονται πανηγυρικά για το κροατικό hypercar, το οποίο δεν δυσκολεύεται να κερδίσει όλες τις αναμετρήσεις και σταματώντας τα χρονόμετρα για το 400άρι, στο καλύτερό του πέρασμα, στον απίστευτο χρόνο των 8,72 δλ. Δεύτερη ήρθε τελικά η Chiron Super Sport, κρατώντας περήφανα τη σημαία των κινητήρων εσωτερικής καύσης στα 9,39 δλ., λίγο πάνω από 0,1 δλ. ταχύτερα σε σχέση με το Model S Plaid (9,5 δλ. «νταν»).