Skoda Fabia Rally2 βούτηξε σε πισίνα! (+video)

Όρεξη για θερινό μπάνιο είχε το πλήρωμα ενός Skoda Fabia Rally2 κατά τη διάρκεια αγώνα ράλλυ, καταλήγοντας με τις «πάντες» σε πισίνα και απαιτώντας τη συνδρομή 2 πυροσβεστικών για την ανάσυρση από το νερό.

Το απίθανο περιστατικό έλαβε χώρα στο Jänner Rallye, στα βόρεια της Αυστρίας, όταν ο Johannes Keferböck εκτίμησε λάθος το συσχετισμό ταχύτητας εισόδου-είδος στροφής, μπαίνοντας με αρκετά περισσότερα χιλιόμετρα από όσα έπρεπε σε μια μέτρια προς κλειστή καμπή. Το Fabia άρχισε να γλιστρά με το πλάι, πηγαίνοντας «καρφί» σε ένα τετράγωνο μοτίβο με κάγκελα. Η φόρα του τσεχικού αγωνιστικού δεν σταμάτησε ποτέ, πέφτοντας τελικά στα κάγκελα, σπάζοντάς τα και πέφτοντας σε αυτό που βρισκόταν πίσω τους: μια ωραιότατη πισίνα!

Το αυτοκίνητο, όπως βλέπουμε στη φωτογραφία, έκανε κανονικό μακροβούτι, βυθιζόμενο όλο στα ύδατα. Ευτυχώς τόσο ο Keferböck όσο και ο συνοδηγός του, Ilka Minor, πρόλαβαν να απεγκλωβιστούν ταχύτατα. Το Fabia, αντίθετα, έμεινε αρκετές ώρες στο νερό, καθώς ήταν τόσο παγωμένο ώστε κρίθηκε ακατάλληλο να βουτήξουν δύτες, ώστε να δέσουν τους ιμάντες. Η χρονοβόρα διαδικασία περιλάμβανε αναγκαστικά άδειασμα του νερού από την πισίνα και κατόπιν δέσιμο στο γερανό, ώστε να βγει το «πνιγμένο» Skoda από τη δύσκολη θέση. Από πλευράς ζημιών τώρα, άγνωστο πόσες έχει υποστεί. Εμφανισιακά φαίνεται μια χαρά, αν και δεξιά σίγουρα θα έχει χτυπήματα από την πρόσκρουση στο κιγκλίδωμα. Από κάτω, όμως, σίγουρα η εισροή υδάτων έχει προκαλέσει βλάβες τόσο στον κινητήρα, όσο κυριότερα στα ηλεκτρικά/ηλεκτρονικά.

Get it on Google Play Download on the App Store