Πώς γίνεται το σέρβις σε μια Ferrari (+video)

Οτιδήποτε έχει σχέση με οποιαδήποτε Ferrari, ανάγεται στο επίπεδο της μυσταγωγίας. Είτε πρόκειται για απλό χάζεμα, οδήγηση για τους τυχερούς και κατοχή για τους ακόμα πιο εύκρατους της ζωής, οι δραστηριότητες που αφορούν εκπροσώπους με το «Cavallino Rampante» είναι εμπειρίες ζωής. Το ίδιο ισχύει για τα σέρβις!

Μπορεί οι εργασίες συντήρησης να αποτελούν ρουτίνα για τους μηχανικούς, όμως όταν πρόκειται για αυτοκίνητο από το Μαρανέλο η κατάσταση αλλάζει. Μια απλή αλλαγή λαδιών και φίλτρων μετατρέπεται σε ιστορία για να τα διηγείσαι σε φίλους, γνωστούς και συγγενείς. Όσο πιο ιδιαίτερη η Ferrari, τόσο πιο μυθιστορηματική η αφήγηση. Η τελευταία αμιγώς ατμοσφαιρική V8, για παράδειγμα, προσφέρει και μπόλικες δόσεις ιστορικότητας.

Η 458 Italia διατηρεί το προνόμιο της τελευταίας αμιγούς ατμοσφαιρικής αναπνοής μεταξύ των οκτακύλινδρων Ferrari, μαζί με την σκληροπυρηνική Speciale. Ο V8 των 4.497 κ.εκ. αποδίδει 570 ίππους στις 9.000 σ.α.λ. και 540 Nm στις 6.000 σ.α.λ., τροφοδοτώντας τους πίσω τροχούς μέσω 7τάχυτου αυτόματου κιβωτίου. Τα 100 χλμ./ώρα από στάση έρχονται σε 3,4 δλ. και η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 325 χλμ./ώρα, καθιστώντας την 12χρονη Ιταλίδα εξαιρετικά γρήγορη ακόμα και με τα σημερινά, υπερτροφοδοτούμενα στάνταρ. Για να μπορεί να πηγαίνει σε τέτοιους ρυθμούς δίχως πρόβλημα, όμως, απαιτείται σχολαστική φροντίδα και όλα τα service στην ώρα τους, αλλά και από εξειδικευμένο προσωπικό. Και κάπως έτσι, είναι όταν αναλαμβάνουν να την «κουράρουν».

Get it on Google Play Download on the App Store