«Πιλότος» έχασε Ferrari F8 στην ευθεία (+video)

Κάποια αυτοκίνητα, ιδίως με το πρόθεμα «υπέρ», έχουν συχνά την ατυχία να πέφτουν στα πλέον ανίκανα χέρια. Κατασκευές επιπέδου Ferrari F8 Tributo, για παράδειγμα, που καταλήγουν «ολική» έπειτα από φάλτσα των οδηγών τους.

Η συγκεκριμένη πέρναγε μια χαρά, μέχρι που ο άνθρωπος στο τιμόνι αποφάσισε να πατήσει τέρμα το γκάζι. Το ιταλικό supercar συμμετείχε σε car meeting και όλα πήγαιναν πρίμα, έως τη στιγμή που η σύναξη σχόλασε. To φιλοθεάμον κοινό που είχε μαζευτεί, περίμενε να δει λίγο καμένο λάστιχο, ουρές να λικνίζονται και μοτέρ να ουρλιάζουν στους κόφτες. Το μενού είχε από όλα: Corvette, Mustang, Charger, Challenger, Golf R και Civic Type R για τους λάτρεις των hot hatches, supersport μοτοσικλέτες για τους μηχανόβιους, Celica GT-Four ST165 για τους νοσταλγικούς. Και η λευκή F8 στην κορυφή όλων, ως το αποκύημα των ονείρων κάθε συμμετέχοντα στη συνάντηση.

Ο οδηγός της επιχείρησε να δώσει στο λαό ό,τι ζητούσε, βυθίζοντας το δεξί πεντάλ στη μοκέτα. Επειδή προφανώς κάτι ήξερε για τις ικανότητές του, δεν το έκανε βγαίνοντας από το χώρο του meeting, με στριμμένο το τιμόνι. Δεν «ψάχτηκε» δηλαδή με ανάποδα τιμόνια και πλαγιολισθήσεις, λογικά γιατί γνώριζε πως η κατάσταση θα στράβωνε. Κάτι που ούτως ή άλλως συνέβη, ωστόσο, ακόμα και με το σύστημα διεύθυνσης σε ευθεία πορεία. Οι 720 ίπποι και τα 770 Nm του 3.9 V8 twinturbo στους πίσω τροχούς, ήταν πάρα πολλά για τις χείρες και τα ρεφλέξ του εν λόγω οδηγού, στέλνοντας συστημένη την Ιταλίδα στο προστατευτικό στηθαίο. Δείτε το «μπαμ» στο 17.40 του video.

Get it on Google Play Download on the App Store