NSX ξανανιώνει με πλύσιμο έπειτα από 22 χρόνια (+video)

Κάποιες φορές υπάρχουν αυτοκίνητα καταδικασμένα να υποφέρουν από την εγκατάλειψη. Αυτό το Acura NSX βρισκόταν στο «Καθαρτήριο» για πάνω από 20 χρόνια, κλεισμένο σε αποθήκη να μαζεύει σκόνες, αράχνες, βρωμιές και οτιδήποτε άλλο μπορεί να φανταστεί κανείς. Ευτυχώς, όμως, βρέθηκαν «Καλοί Σαμαρίτες» να το σώσουν.

Οι άνθρωποι του Ammo NYC κλήθηκαν να αναβιώσουν το ξεχασμένο NSX, χαρίζοντάς του ένα πλύσιμο που του είχε λείψει για 22 ολόκληρα χρόνια. Το αυτοκίνητο είχε γίνει γκρι από την απλυσιά, άσχετα που το αμάξωμα είναι βαμμένο στην Grand Prix White λευκή απόχρωση. Το μαύρο εσωτερικό διατηρείται σε αρκετά καλύτερη κατάσταση, αλλά η εισροή υγρασίας έχει αφήσει το στίγμα της στις δερμάτινες επενδύσεις. Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, το πλύσιμο σε τέτοιες περιπτώσεις απαιτεί λεπτούς χειρισμούς. Δεν μπορείς απλά να βάλεις το πιεστικό και να «πλακώσεις» το αμάξωμα στο ψέκασμα. Με το πέρασμα των χρόνων η βαφή υποφέρει όχι μόνο από την κλασική φθορά, αλλά και την ενσωμάτωση των ακαθαρσιών.

Έπειτα από μπόλικη προσοχή και ακόμα περισσότερο μεράκι, το NSX έβαλε ξανά τα λευκά του και έγινε σαν καινούργιο. Με ένα καλό restoring και στα μηχανικά μέρη, θα μιλάμε για ένα αυτοκίνητο που θα κάνει θραύση στις δημοπρασίες. Απολύτως εργοστασιακό, αλλά και ένα από τα μόλις 400 MY 1992 με το συγκεκριμένο χρώμα σε σύνολο 1.200 NSX, που κατασκεύασε η Acura πριν 32 χρόνια.

Get it on Google Play Download on the App Store