Κτηνώδης Delta Integrale 500+HP «τρώει» την πίστα (+video)

Το όνομα και μόνο «Delta Integrale» προκαλεί θαυμασμό έως και ανατριχίλα στους απανταχού φίλους της αυτοκίνησης. Κάθε «βενζινοαίματος» που σέβεται τον εαυτό του θα ήθελε μια τετρακίνητη Lancia για να βγάλει γούστα, ακόμα και σήμερα. Γιατί μπορεί να έχουν περάσει τρεις δεκαετίες από τότε που λανσαρίστηκε, όμως δεν παύει να δείχνει τα δόντια της και να σκορπίζει ρίγη θαυμασμού – ή τρόμου, σε όποιον θελήσει να της «κολλήσει» στην πίστα.

Δεν μιλάμε μόνο για εργοστασιακές «κυρίες». Ο 2λιτρος τετρακύλινδρος τούρμπο ήταν και παραμένει πολύ φίλος της βελτίωσης. Θα θυμάστε στα μέρη μας την Integrale του Γρηγόρη Δημητριάδη, από την ACE Motorsport, που έχει αφήσει εποχή στα dragstrips. Ακόμα και σε λιγότερο extreme μορφή, η Integrale μπορεί να διδάξει τα σημερινά τετρακίνητα αρκετά πράγματα, ειδικά σε περιβάλλον με αλλεπάλληλες στροφές. Όπως στην πίστα, ας πούμε.

H «χορευτική» Evo 2 των παρακάτω πλάνων, δεν αποδίδει 215 ίππους στις 5.750 σ.α.λ. και 314 Nm ροπής στις 2.500 σ.α.λ. Που ακόμα και εργοστασιακή, μπορεί να επιταχύνει στα 100 χλμ./ώρα από στάση εντός 5,8 δλ. και να φτάσει μέχρι τα 220 χλμ./ώρα. Εδώ έχουμε να κάνουμε με ένα βελτιωμένο μοτέρ, που ξεπερνά τα 500 άλογα! Το αυτοκίνητο δεν έχει αφεθεί έρμαιο της υπερδιπλάσιας ισχύος, φέροντας αναβαθμίσεις σε ανάρτηση και πλαίσιο, ενώ «μάτι βγάζει» η τεράστια αεροτομή που αφενός αναλαμβάνει την παροχή κάθετης δύναμης, αφετέρου την ενίσχυση της εμφάνισης σε επίπεδα σημερινών WRC. Για αυτό και διαχειρίζεται με τέτοια άνεση τα φορτία, έχοντας και έναν ιδιαίτερα ικανό χειριστή στα πηδάλια. Συνδυασμός που ισοδυναμεί με εγγυημένη απόλαυση, τόσο σε αίσθηση όσο και στο χρονόμετρο!

Get it on Google Play Download on the App Store