Δεν χρειάζεται να επαναλαμβανόμαστε κάθε φορά που έχουμε κόντρα ηλεκτρικού-θερμικού αυτοκινήτου. Τα οφέλη των EVs πασίγνωστα: ακαριαία απόκριση, απουσία αλλαγών σχέσεων, εκτινάξεις στην εκκίνηση. Οι ΜΕΚ απαντούν με χαμηλότερο βάρος και σε κάποιες περιπτώσεις, μεγαλύτερη ιπποδύναμη. Σημαίνον όφελος και η απουσία εδώ κόφτη τελικής, που ταλαιπωρεί όλα τα ηλεκτρικά για την προστασία της μπαταρίας. Με όλα αυτά κατά νου, όταν ακούμε για μάχη Kia EV6 GT – Dodge Challenger Hellcat περιμένουμε ντέρμπι. Ιδίως όταν δεις μόνο τους αριθμούς.
Δεν υπάρχει ένας τομέας που να υπερέχει το κορεατικό EV έναντι του muscle car, καθαρά σε θέμα ψηφίων. Δύναμη; 585 άλογα και 740 Nm από τους διπλούς ηλεκτροκινητήρες, 818 ίπποι και 958 Nm από τον κομπρεσοράτο 6.2 V8. Βάρος; Ακόμα και δίπλα σε ένα «θρεφτάρι» 2.030 κιλών, σαν το Challenger Hellcat, η ηλεκτρική πλατφόρμα του EV6 επιβαρύνει παραπάνω τη ζυγαριά, φτάνοντας την ένδειξη στα 2.174 κιλά. Κατά συνέπεια, ούτε η αναλογία κιλών ανά ίππο είναι με το μέρος του Kia (3,64 αντί 2,48). Άρα φαβορί τα «μούσκουλα» του Hellcat, σωστά; Σωστότατα, αλλά μόνο σε θεωρητικό επίπεδο.
Γιατί στο πρακτικό, τα προτερήματα της ηλεκτροκίνησης αποδεικνύονται απροσπέλαστο εμπόδιο. Ακόμα και εδώ, όπου η εσωτερική καύση έχει χάντικαπ 233 ίππων, 218 Nm και 144 κιλών. Το τετρακίνητο EV6 κυριολεκτικά εκσφενδονίζεται από τη γραμμή της εκκίνησης, αφήνοντας τα launch/traction control του Dodge να παλεύουν με την τεράστια ισχύ και τον πίσω άξονα. Μέχρι να πατήσει το Challenger, το EV6 GT έχει αρχίσει ήδη να μοιράζει καρότσες. Στο 0-100 χλμ./ώρα είναι 1 ολόκληρο δευτερόλεπτο ταχύτερο (3,6 αντί 4,6), ενώ καταφέρνει να διατηρήσει το μεγαλύτερο μέρος της διαφοράς μέχρι το 400άρι (11,8 δλ. έναντι 12,4 δλ.). Δεν υπάρχει κόντρα που να κερδίζει το Challenger, ούτε από εν κινήσει επιταχύνσεις. Στην αναστροφή καταφέρνει να πάρει μια μικρή νίκη, «τραβώντας» 1,21 G αντί 1,0. Τι να το κάνει, όμως, από τη στιγμή που το Kia και εδώ του ρίχνει (33,8 δλ. αντί 35,1);