Ferrari Daytona SP3 παίζει στα χωράφια (+video)

Η Ferrari Daytona SP3 παρουσιάστηκε με σκοπό την οδήγηση πρωτίστως σε πίστα. Κυρίως εξελίχτηκε σαν collector’s item, εξ ου και η περιορισμένη παραγωγή των 599 κομματιών με αρχική τιμή τα 2 εκατ. ευρώ για κάθε ένα. Παράλληλα πρόκειται για ένα μοντέλο ιστορικής σημασίας στο Μαρανέλο, καθώς μιλάμε για την ισχυρότερη ατμοσφαιρική Ferrari όλων των εποχών! Σε κάθε περίπτωση, είναι μια κατασκευή που μόνο για τα χωράφια δεν προορίζεται.

Ο ιδιοκτήτης της Rosso Libano που βλέπουμε, δεν έδωσε τόσα χρήματα για να έχει μια Daytona που θα κάθεται. Συμμετέχει κανονικά σε events, την βγάζει στο φως του ήλιου να την καμαρώνει ο κόσμος, μα κυρίως την οδηγεί. Ενδεχομένως περισσότερο από όσο πρέπει, ή καλύτερα, με τρόπο που δεν πρέπει. Ο κάτοχος της εν λόγω SP3 δεν διστάζει να κάψει λάστιχο και να πατήσει τέρμα το γκάζι σε δρόμους όπου ίσια χωράει το αυτοκίνητο, ενώ δεν παραλείπει να το βγάλει και εκτός αυτών! Τα ελαστικά της Pirelli -διάστασης 265/30 R20 εμπρός και 345/30 R21 πίσω- δεν είναι σχεδιασμένα για χώμα, αλλά κρίνοντας από τις γωνίες που παίρνει η Ιταλίδα και το πόσο εύθυμη φαίνεται στα χωράφια, μια χαρά βολεύονται.

Η Daytona SP3 χρίζεται ως η ισχυρότερη ατμοσφαιρική Ferrari όλων των εποχών, χάρις στα 840 άλογα στις 9.250 σ.α.λ. (κόφτης σταθερά στις 9.500 σ.α.λ.) που παράγει ο V12 των 6.496 κ.εκ. Η ισχύς εξυπακούεται πως καταλήγει στους πίσω τροχούς, μέσω 7τάχυτου αυτόματου διπλού συμπλέκτη και ηλεκτρονικά ελεγχόμενου μπλοκέ διαφορικού. Ως αποτέλεσμα, η Daytona SP3 επιταχύνει στα πρώτα 100 χλμ./ώρα μέσα σε 2,85 δλ., στο 0-200 χλμ./ώρα σε 7,4 δλ. και ξεπερνά τα 340 χλμ./ώρα τελικής. 

Get it on Google Play Download on the App Store