Η McLaren επισήμως θεωρεί συνεχιστή της F1, τη Speedtail. Πραγματικός διάδοχος, ωστόσο, είναι το GMA T.50. Το ατμοσφαιρικό, χειροκίνητο, τριθέσιο και V12 supercar που εξέλιξε ο δημιουργός της F1, Gordon Murray.
Το Gordon Murray Automotive T.50 αντλεί έμπνευση «από την αγνότητα και την απλότητα της McLaren F1». Κάτι που γίνεται ολοφάνερο από την εμφάνιση. Το εμπρός μέρος, η διαμόρφωση του προφυλακτήρα και το σχέδιο των φαναριών, «φωνάζουν» F1. To ίδιο ισχύει με τις πόρτες, που ανοίγουν προς τα πάνω και ενσωματώνουν το χαρακτηριστικό χώρισμα στα παράθυρα.
Πίσω, δεσπόζει ο αεραγωγός που δημιουργεί το διαβόητο ground effect (απαγορευμένη τεχνολογία στη Formula 1 από αρχές 80’s). Ο διερχόμενος από το πάτωμα αέρας κυριολεκτικά αναρροφάται από τον ανεμιστήρα (Fan Interactive Aero System ή FIAS το αποκαλεί ο Murray), παράγοντας απίστευτα ποσά κάθετης δύναμης. Ο αεραγωγός λειτουργεί χάρις σε ένα υβριδικό σύστημα 48 Volt και περιστρέφεται στις 7.000 σ.α.λ. όταν το Τ.50 κινείται τέρμα γκάζι, συνεργαζόμενο με δυο ηλεκτρικά ελεγχόμενα spoiler και ενεργό διαχύτη.
Πάμε και στην καρδιά του απογόνου της F1. Ατμοσφαιρικός V12, όπως σε εκείνη, με χωρητικότητα 3.994 κ.εκ. και εξέλιξη από την Cosworth. Η απόδοση φτάνει τα 663 άλογα (710 με το ram air και τα προαναφερθέντα αεροδυναμικά) στις 11.500 σ.α.λ. και η ροπή τα 467 Nm στις 9.000 σ.α.λ., με το 71% να είναι διαθέσιμο από τις 2.500 σ.α.λ. Η σχέση συμπίεσης φτάνει στο αστρονομικό -για βενζινοκινητήρα- 14,0:1, η περιεχόμενη γωνία αγγίζει τις 65 μοίρες, η σχέση διαμέτρου x διαδρομής είναι 81,5 x 63,8 χλστ. (φουλ υπερτετράγωνος δηλαδή) και προσφέρει την ανάλογη όρεξη για στροφάρισμα, μέχρι τον κόφτη των 12.100 σ.α.λ. Αλλιώς, το υψηλότερο όριο περιστροφής όλων των εποχών σε αυτοκίνητο παραγωγής!
Ο Dario Franchitti θα μας πάει μια ανατριχιαστική βόλτα στο Goodwood, προσφέροντας «πρώτο τραπέζι πίστα» μια μοναδική εμπειρία, στις 12.000+ σ.α.λ.! Και μάλιστα, με χεράτες αλλαγές σχέσεων.