Υπό κανονικές συνθήκες, θα λέγαμε πως η Mustang κλέβει από το παγκάρι. Με 450 ίππους και 530 Nm από τον 5.0λιτρο V8, επισκιάζει κατά 234 άλογα και 238 Nm τον εξακύλινδρο εν σειρά των 3.1 λίτρων στο μηχανοστάσιο της πρώτης CSL. Για να μην αναφέρουμε τη διαφορά στη μετάδοση, όπου το pony car έχει 10 σχέσεις στο αυτόματο κιβώτιο (βγαίνει και με 6άρι μηχανικό) και η Βαυαρή 4άρι χειροκίνητο.
Εδώ, όμως, δεν έχουμε να κάνουμε με κανονικότητα. Κατ’ αρχάς, η Mustang είναι βελτιωμένη και φτάνει στα 490 άλογα. Ακόμα πιο «πειραγμένη» η 3.0 CSL, η οποία κυμαίνεται στους 300-350 ίππους και τα 400 Nm ροπής! Πώς τα καταφέρνει; Όσοι σκέφτονται «τροπέτο» πέφτουν μέσα, αλλά όχι όπως το φαντάζονται. Κάτω από το καπό του «Batmobile» δεν κρύβεται ο κινητήρας από κάποια M3, αλλά ηλεκτρικό μοτέρ από Tesla! Η Electric Cars, που ανέλαβε τη μετατροπή, αναγκάστηκε να μειώσει την απόδοσή του από τους 450 ίππους και τα 600 Nm, καθώς το αμάξωμα της 3.0 CSL επέβαλε τη χρήση ελαστικών ορισμένων διαστάσεων. Συνεπώς, αν η ισχύς δεν κατέβαινε 100-150 άλογα το αυτοκίνητο, απλά, δεν θα «πάταγε».
Με αυτά και με αυτά, η κόντρα με τη Mustang GT αποκτά τεράστιο ενδιαφέρον. Η BMW εξακολουθεί να υπολείπεται σε δύναμη, αλλά είναι ελαφρύτερη και διατηρεί το ασυναγώνιστο ατού των ηλεκτροκινητήρων: ακαριαία απόκριση και παροχή ισχύος. Όσο ομαλή καμπύλη απόδοσης κι αν έχει ο Coyote της Ford, όσο γρήγορες αλλαγές και να κάνει το 10άρι SelectShift, την ακατάπαυστη επιτάχυνση που παρέχει ένα δυνατό ηλεκτρικό μοτέρ δεν μπορούν να την προσομοιώσουν. Και ιδού τα αποτελέσματα.