Η κρισιμότητα της σωστής λίπανσης του κινητήρα δεν χρήζει ανάλυσης. Αν δεν υπάρχει λάδι στα ενδότερα του μοτέρ, καλό είναι να ετοιμάζεται ο κάτοχος του αυτοκινήτου για νέο μοτέρ. Παρόλα αυτά δεν είναι λίγοι εκείνοι που ξεχνιούνται, δεν κοιτούν τα επίπεδα πλήρωσης (μια ματιά στη βέργα υπόθεση) και τελικά, παίρνουν σβάρνα τα σκραπ για μεταχειρισμένους κινητήρες. Το ίδιο έκανε, αλλά εσκεμμένα, το carwow σε ένα Lexus LS και μια BMW 7άρα E65.
Οι Άγγλοι υπέβαλλαν στο χειρότερο βασανιστήριο τους δυο V8, στραγγίζοντάς τους από λιπαντικό, βάζοντάς τους μπροστά και αφήνοντας αμφότερους να δουλεύουν, μέχρι να «κλατάρουν». Ο οχτακύλινδρος του LS 430 είναι μεγαλύτερος και ισχυρότερος, με 4.3 λίτρα και 280 ίππους, τη στιγμή που εκείνος της 735i μένει στα 3.6 λίτρα και τα 270 άλογα. Από ειδική ισχύ, πάντως, το βαυαρικό σύνολο δεν αντιμετωπίζει το παραμικρό πρόβλημα, καθώς παράγει μόλις 10 ίππους λιγότερους όντας 0.7 λίτρα κάτω σε χωρητικότητα.
Θα περίμενε κανείς πως επειδή είναι πιο «πουσαρισμένος», θα εμφανίζει και μικρότερα ποσοστά ανοχής στην κακομεταχείριση. Τα ιαπωνικά μοτέρ, εξάλλου, έχουν εδώ και δεκαετίες τη φήμη των «αλεξίσφαιρων», ακόμα κι όταν δεν λαμβάνουν ίχνος φροντίδας. Ειδικότερα τα Lexus, διαχρονικά διαπρέπουν σε έρευνες αξιοπιστίας και ικανοποίησης πελατών. Το βάρβαρο (όσο κι αν το carwow διευκρινίζει πως κανένα από τα δυο αυτοκίνητα δεν ήταν για κυκλοφορία) συγκριτικό, λοιπόν, έχει ξεκάθαρο φαβορί. Το τελικό αποτέλεσμα, ωστόσο, έκανε τη μεγάλη ανατροπή. Κι όταν λέμε «μεγάλη», εννοούμε πάνω από 6πλάσια αντοχή υπέρ της Γερμανίας!
Το LS 430 «έσβησε» μετά από 1 λεπτό και 20 δευτερόλεπτα. Η 735i; Όχι μόνο ξεπέρασε το Lexus, όχι μόνο πέρασε το 5λεπτο, αλλά άντεξε τόσο πολύ ώστε επιδόθηκε σε drift, πάντα δίχως στάλα λιπαντικού στο κύκλωμα! Τελικά, έπειτα από 7 λεπτά και 34 δευτερόλεπτα μηχανολογικής «Ιεράς Εξέτασης», o N62 παρέδωσε το πνεύμα.