Αφαίρεση σκουριάς με laser είναι μαγεία (+video)

Οι παλιοί φαναρτζήδες θα δουν το παρακάτω video και δεν θα πιστεύουν στα μάτια τους. Η ταλαίπωρη διαδικασία αφαίρεσης σκουριάς, με τρίψιμο επί τριψιμάτων, περάσματα αστάρια κι ένα σωρό πράγματα πλέον έχει γίνει τόσο απλή, με το πάτημα ενός κουμπιού πρακτικά. Ας είναι καλά η τεχνολογία και τα laser.

Το κανάλι I Am Detailing πήρε στα χέρια του ένα Toyota 4Runner, που είχε μεγάλη ανάγκη από διαβρωτικό ξεσκαρτάρισμα. Τόσο το πάτωμα, όσο και οι πλήμνες ήταν καλυμμένες με σκουριά, δείγμα κυρίως ελλιπών πλυσιμάτων έπειτα από off road διαδρομές. Τα Toyota είναι γνωστό πως δεν ασχολούνται με σκουριά, εκτός κι αν οι ιδιοκτήτες τους δεν προσέχουν. Ένα τέτοιο δείγμα είναι το συγκεκριμένο, αν και ο κάτοχός του τελικά αποφάσισε να επανορθώσει με τον καλύτερο τρόπο. Ένα πλήρες restoration πάντα κάνει καλό, ιδίως όταν επιστρατεύονται μηχανήματα βγαλμένα από ταινίες.

Την απομάκρυνση της σκουριάς ανέλαβε ένα υπερ-προηγμένο σύστημα laser, το οποίο παράλληλα χρησιμοποιείται ως συγκολλητής. Κατόπιν των απαραίτητων προσαρμογών στην ισχύ της δέσμης,  κάνει εξαιρετική δουλειά και ως δραστικότατο καθαριστικό. Οι εικόνες που χαρίζει σε αφήνουν με τα μάτια γουρλωμένα, καθώς η σκουριά -όσα στρώματα κι αν έχει σχηματίσει- απομακρύνεται με τέτοιο τρόπο, που θυμίζει καθάρισμα λάσπης με πιεστικό! Το laser απλά περνάει από τα σημεία που καλύπτονται από σκουριά και τα ανανεώνει εν ριπή οφθαλμού, κάνοντάς τα να μοιάζουν ολοκαίνουργια ταχύτατα. Φυσικά μια τέτοια διαδικασία συνοδεύεται από την ανάλογη χρηματική επιβάρυνση, καθώς σύμφωνα με τους Αμερικανούς τα συγκεκριμένα μηχανήματα κοστίζουν εξαψήφια ποσά.

Get it on Google Play Download on the App Store