«Υβρι-δικαστής» 2,1 δλ. στο 0-100 η Corvette E-Ray (+video)

Η πρώτη υβριδική Corvette όχι απλά είναι γεγονός, αλλά και η ταχύτερη όλων των εποχών! Η νέα E-Ray έρχεται να βάλει την «Κορβέτα» στα κόλπα του εξηλεκτρισμού, αλλά ταυτόχρονα είναι τόσο γρήγορη που μπορεί να κοντράρει Bugatti Chiron. Για την ακρίβεια να την ξεπεράσει, τουλάχιστον στο 0-100 χλμ./ώρα!

Ο YouTuber Driver615 πήρε στα χέρια του μια Corvette E-Ray, έχοντας την τύχη να την απολαύσει εντός πίστας. Εκεί, δηλαδή, όπου εκτός από εντυπωσιακό γυρολόγιο, μπορεί να κάνει τεράστια «ζημιά» στα χρονόμετρα και με τους τροχούς στην ευθεία. Η υβριδική ‘Vette συνδυάζει τον ατμοσφαιρικό 6.2 V8 των 495 ίππων και 637 Nm -που εξακολουθεί να τροφοδοτεί τον πίσω άξονα- με έναν ηλεκτροκινητήρα 162 ίππων και 170 Nm μπροστά. Διάταξη που καθιστά την E-Ray ως την πρώτη τετρακίνητη «Κορβέτα», αλλά και την πιο γρήγορη όλων των εποχών!

Η συνδυαστική ισχύς των 655 ίππων αναφέρεται πως εκτοξεύει τα 1.712 κιλά στα πρώτα 100 χλμ./ώρα, εντός μόλις 2,5 δλ. Χρόνος με διαφορά ο ταχύτερος στα 69 χρόνια του μοντέλου, καθώς ακόμα και η Z06 των 679 ίππων θέλει 2,7 δλ. για την ίδια μέτρηση. Το 400άρι καλύπτεται σε μόλις 10,5 δλ. και με ταχύτητα εξόδου 209 χλμ./ώρα, την ώρα που η μέγιστη πλευρική επιτάχυνση μπορεί να φτάσει στα 1,1 G – και μάλιστα όχι με κάποιο ημιαγωνιστικό λάστιχο (βλέπε Michelin Sport Cup 2 R ZP της Z06), αλλά με τα all season Michelin Pilot Sport! Αυτά είναι τα επίσημα νούμερα. Η πραγματικότητα, ωστόσο, έρχεται να διαψεύσει ευχάριστα και τον πλέον αισιόδοξο: 2,1 δλ. έγραψε η E-Ray, διαμορφώνοντας μια επιτάχυνση που ζηλεύουν τα hypercars (δείτε από το 8.50 του video και μετά)!

Get it on Google Play Download on the App Store