Το Nissan GT-R νυχτοπερπατάει για τη βαφή του

Την επόμενη φορά που θα δείτε ένα Nissan GT-R τη νύχτα, ρίξτε μια πιο προσεκτική ματιά και εξετάστε προσεκτικά τη βαφή. Κάντε και τη σύγκριση με όταν το βλέπετε μέρα. Δεν μοιάζει πιο εντυπωσιακό; Διόλου τυχαία, καθώς οι Ιάπωνες κάνουν κανονικές δοκιμές βραδιάτικα, μόνο και μόνο για να δείχνει φαντασμαγορικός ο «Godzilla» υπό το φως των προβολέων!

Συγκεκριμένα, η Nissan αναφέρει ότι οι πιο φανταχτερές αποχρώσεις της παλέτας, όπως οι Midnight Purple και Bayside Blue, έχουν περάσει από ενδελεχή αξιολόγηση κάτω από τα φώτα του δρόμου, προκειμένου να εξασφαλιστεί η βέλτιστη αντανάκλαση των ακτίνων στο αμάξωμα δίχως γυαλάδες, ώστε να φαίνεται το αυτοκίνητο όσο πιο φαντασμαγορικό γίνεται σε νυχτερινά events. Και γνωρίζουμε όλοι πολύ καλά, τι είδους «νυχτερινά events» γίνονται στην Ιαπωνία (και σε όλο τον αυτοκινητικό κόσμο, βασικά). Ξέρετε, από αυτά που ενέπνευσαν τις πρώτες ταινίες Fast and Furious. Είναι χαρακτηριστικό πως το εμβληματικό χρώμα Bayside Blue, που είναι συνώνυμο του θρυλικού R34 (και επαναλανσαρίστηκε φέτος στο R35), πήρε το όνομά του από τη λεωφόρο Bayshore στο Τόκιο – ένα από τα διασημότερα στέκια για κόντρες στην Ιαπωνία, κατά τη δεκαετία του 90 (σαν να λέμε η δική τους Ποσειδώνος, ένα πράγμα).

To GT-R ανανεώθηκε για ακόμα μια φορά πριν λίγους μήνες, εστιάζοντας στο φρεσκάρισμα της εμφάνισης μέσα-έξω. Κατά τα λοιπά, η κατάσταση μηχανικά βαίνει ως είχε. Ο 3.8 V6 twinturbo παραμένει στα 570 άλογα και 637 Nm για το απλό GT-R, τα οποία γίνονται 600 ίπποι και 652 Nm για το Nismo Special Edition. Αλλαγές στις επιδόσεις δεν αναφέρονται, οπότε τα Premium και T-Spec λογικά επιταχύνουν στα πρώτα 100 χλμ./ώρα εντός 2,8 δλ. και φτάνουν μέχρι τα 315 χλμ./ώρα, για να γράψουν τα χρονόμετρα μόλις 2,5 δλ. για το Nismo (ίδια η τελική)!

Get it on Google Play Download on the App Store