Το νέο Lancia Ypsilon βολτάρει στο Μιλάνο

Για το Φλεβάρη είναι προγραμματισμένη η παρουσίαση του νέου Lancia Ypsilon, αλλά το ολοκαίνουργιο ιταλικό σουπερμίνι δεν κρατιέται. Μετά την κατά λάθος διαρροή όταν ένας κλέφτης έριξε σε ποτάμι ένα αυτοκίνητο προ-παραγωγής, ήρθε η ώρα για τα ανεπίσημα αποκαλυπτήρια στο Μιλάνο.

Η τέταρτη γενιά του μικρού της Lancia απαθανατίστηκε στην ιταλική πρωτεύουσα να κάνει τις βόλτες της, στη φημισμένη Piazza Duomo, κατά τη διάρκεια γυρισμάτων για διαφημιστικό σποτ. Δίχως καμουφλάζ, δίχως παραπλανητικά στοιχεία. Όπως ακριβώς θα πάρει θέση στις αντιπροσωπείες της Lancia, σηματοδοτώντας και επίσημα την αναγεννησιακή περίοδο του ιστορικού κατασκευαστή. Κοιτώντας το νέο Ypsilon καθίσταται πασιφανές πως το πρωτότυπο Pu+Ra HPE αποτέλεσε σημείο αναφοράς, υιοθετώντας τα φουτουριστικά και πολύ λεπτά LED ημέρας στο εμπρός μέρος σε σχήμα «Τ», με το όνομα της Lancia ακριβώς από πάνω. Οι προβολείς και τα φλας παίρνουν θέση στις άκρες του προφυλακτήρα, ενώ στο προφίλ διακρίνουμε τα προστατευτικά στους θόλους και τις κρυφές χειρολαβές των πίσω θυρών.

Εκεί, στις πίσω κολώνες συγκεκριμένα είναι που συναντάμε τα σήματα της εταιρίας, καθώς και στα μετόπισθεν δεσπόζει ολογράφως η υπογραφή των Ιταλών, μαζί με το όνομα του μοντέλου σε μικρότερη (και πιο καλλιγραφική) γραμματοσειρά από κάτω. Τα κυκλικά φανάρια επίσης μεταφέρονται από το Pu+Ra, δίνοντας μια αξιοσέβαστη αύρα από Stratos στο παρουσιαστικό του Ypsilon ΜΚ4.

Όπως βλέπουμε, η σχεδιαστική κατεύθυνση αλλάζει εντελώς σε σχέση με ό,τι ξέραμε. Πολύ μεγαλύτερο σε διαστάσεις, υπερσύγχρονες γραμμές, αλλά και παραδοσιακά στοιχεία (βλέπε κρυφές χειρολαβές στις πίσω πόρτες), μαζί με μια πολύ μεγάλη γκάμα κινητήριων συνόλων. Το νέο Ypsilon έχει επιβεβαιωθεί πως θα βασίζεται στην πλατφόρμα CMP, όπως πολλά ακόμα μοντέλα της Stellantis (Jeep Avenger, Fiat 600, Peugeot 208/2008, Opel Corsa/Mokka), οπότε περιμένουμε πιθανότατα μοτέρ βενζίνης και ντίζελ, παρέα φυσικά με αμιγώς ηλεκτρική έκδοση. Αρκετές πληροφορίες πάντως αναφέρουν πως θα προσφέρεται μόνο ως EV. Υπομονή ένα μήνα ακόμα για την πλήρη αποκάλυψη του πολυαναμενόμενου Ιταλιάνου.

Get it on Google Play Download on the App Store