Το Honda Civic γίνεται Dodge Challenger!

Το Dodge Challenger δεν είναι εύκολο να το βρεις εκτός Αμερικής. Τελωνεία, εισαγωγικές, προσοχή μην πέσεις σε απατεώνα, γενικά πολύπλοκη διαδικασία. Συν ότι και να το φέρεις, θα πρέπει να τα βρεις με την Εφορία για τα ατελείωτα κυβικά του. Οι Ιάπωνες πήραν όλους αυτούς τους προβληματισμούς, τους μελέτησαν και βρήκαν μια απλούστατη λύση: μετατροπή του Honda Civic σε muscle car!

Υπεύθυνος για αυτό ο –εξειδικευμένος σε δημιουργίες του είδους– καροσερίστας Mitsuoka, που μάλιστα κλείνει τα 55α του γενέθλια φέτος. Ποιος καλύτερος τρόπος να το γιορτάσει, από ένα Civic με «προβιά» Challenger; Το ιαπωνικό μικρομεσαίο αλλάζει ριζικά το αμάξωμά του, αποκτώντας ψευδαίσθηση τρίτου όγκου, φαρδύτερα φτερά, εντελώς άλλο εμπρός μέρος και εξίσου διαφοροποιημένο πίσω, με τα πάντα να σχεδιάζονται βάσει των αναλογιών του αμερικανικού θηρίου. Το M55 αρχικά παρουσιάστηκε ως πρωτότυπο, όμως λόγω τεράστιας ζήτησης και απίστευτα θετικής αποδοχής από το κοινό θα μπει κανονικά σε παραγωγή. Όχι ευρεία βέβαια, καθώς η δυναμική της εταιρίας δεν επιτρέπει παρά μερικές εκατοντάδες αντίτυπα ετησίως. Αλλά το εντυπωσιακό κράμα JDM και αστερόεσσας θα κυκλοφορήσει κανονικά στους δρόμους, αρχικά αποκλειστικά της Ιαπωνίας.

Οι πληροφορίες δεν είναι πολλές γύρω από το M55, ωστόσο γνωρίζουμε πως κάτω από το καπό βρίσκεται ο 1.500άρης VTEC Turbo των 180 ίππων και 240 Nm, σε συνδυασμό με 6άρι χειροκίνητο κιβώτιο. Τιμή δεν ανακοινώνεται, όμως η Mitsuoka υποστηρίζει πως σίγουρα δεν θα μπορέσει να καλύψει τη ζήτηση. Ο λόγος εντοπίζεται στη χειροποίητη διαδικασία μετατροπής, που αναμενόμενα παίρνει πολύ παραπάνω χρόνο από ό,τι αν μεσολαβούσαν ρομπότ και λοιπά μηχανήματα. Το οργανόγραμμα θέλει τις πρώτες παραδόσεις να πραγματοποιούνται στις αρχές του 2025, αν και δεν αποκλείεται να επιταχυνθεί προς τα τέλη του ’24.

Get it on Google Play Download on the App Store