Το Cybertruck έγινε ρεζίλι σε V8 Ford (+video)

Γύρω από το Cybertruck έχει στηθεί ολόκληρος επικοινωνιακός μηχανισμός, που το καταγράφει ως άτρωτο, ασταμάτητο, αλεξίσφαιρο κι ό,τι «α-» μπορείτε να φανταστείτε. Η Tesla το πλασάρει ως το καλύτερο ηλεκτρικό pick up της αγοράς, επεκτείνοντας σιγά-σιγά το χαρακτηρισμό και γενικότερα για την κατηγορία. Για να είσαι το καλύτερο και πιο προηγμένο αγροτικό που κυκλοφορεί όμως, σίγουρα δεν θα πρέπει να κολλάς στα χιόνια αφενός, να μη χρειάζεσαι παλιά V8 Ford για να ξεκολλήσεις αφετέρου.

Όπως καταγράφηκε σε κάποιο αμερικανικό και χιονισμένο δάσος, το Cybertruck έχει ακόμα πολύ δρόμο (ειδικά εκτός) να διανύσει μέχρι να φτάσει τα καταξιωμένα μοντέλα της κατηγορίας. Ένα πρωτότυπο δοκιμών χρησιμοποιήθηκε για τη μεταφορά του χριστουγεννιάτικου δέντρου, αλλά το γλιστερό και παγωμένο τερέν άρχισε να του προκαλεί προβλήματα κατευθείαν. Σε έδαφος με μικρή κλίση, που θα περίμενες να μη δυσκολεύει ούτε SUV, οι τροχοί του «Κυβερνοφορτηγού» έμειναν να σπινάρουν ανήμποροι. Σίγουρα είναι «γυαλί» το σημείο, αλλά η εικόνα μόνο κολακευτική δεν είναι για ένα αυτοκίνητο που περηφανεύεται για τις δυνατότητές του. Ακόμα χειρότερο για το image του, το γεγονός ότι χρειάστηκε η συνδρομή ενός κλασικού pick up για να βγει από τη δύσκολη θέση.

Ένα παλιό Ford F-250 έσπευσε στη διάσωση του Cybetruck, ρυμουλκώντας το από την πλαγιά και βγάζοντάς το στο λασπωμένο μονοπάτι. Μάλιστα ακριβώς επειδή το Tesla είναι πρωτότυπο, δεν υπήρχαν σημεία πρόσδεσης. Κάτι που σήμαινε πως οι ιμάντες έπρεπε να δεθούν στην ανάρτηση για να το τραβήξει το F-250. Επίσης λόγω της πρωτότυπης, άρα ημιτελούς, φύσης του αυτοκινήτου, αναφέρεται πως το λογισμικό της κατανομής ροπής δεν λειτουργούσε σωστά, άρα το ρεγουλάρισμα της δύναμης στους τροχούς δεν ήταν το ιδεατό δυσκολεύοντας περαιτέρω τη διαχείριση της κατάστασης. Συν τοις άλλοις, γίνεται λόγος και για λάθος ελαστικά. Δικαιολογίες είπατε; Πιθανόν. Η ουσία, όμως, είναι μία: ένα υπερσύγχρονο ηλεκτρικό αυτοκίνητο έπεσε στην ανάγκη ενός κλασικού V8, ηλικίας κοντά ή πάνω από δεκαετία.

Το εν λόγω F-250 κατασκευαζόταν από το 2011 μέχρι το 2016, εξοπλιζόμενο με 6.2 V8 βενζίνης και ντίζελ. Στην πρώτη περίπτωση η ισχύς έφτανε τα 385 άλογα και 549 Nm, ενώ στη δεύτερη τα 400 άλογα και 1.085 Nm. Εδώ μάλλον έχουμε το βενζινοκίνητο, καθώς δεν διακρίνεται το «χρα-χρα» του πετρελαίου. Όπως και να ΄χει, είναι σαν να βλέπουμε το λευκό Ford να γελάει και να φουσκώνει από υπερηφάνια.

https://youtube.com/shorts/SvctaxIzgKk?si=eQCyIYcrih-WhIL8

Get it on Google Play Download on the App Store