Tesla Model 3 κάηκε στην Αθήνα ενώ φόρτιζε

Τα περιστατικά με Tesla που αρπάζουν φωτιά ήρθαν και στη χώρα μας, με ένα Model 3 (έκδοση Highland συγκεκριμένα) να παραδίδεται στις φλόγες πέριξ της Αθήνας, ενώ φόρτιζε.

Το συμβάν καταγράφηκε το απόγευμα της Κυριακής, σε χώρο στάθμευσης σούπερ μάρκετ της Αγίας Παρασκευής. Το Model 3 (μάξιμουμ ενός έτους, πέρσι τέτοιον καιρό ξεκίνησε η διάθεση του facelifted μοντέλου) βρισκόταν εκεί για να φορτίσει, όταν για αδιευκρίνιστους λόγους εκδηλώθηκε πυρκαγιά στο πίσω μέρος του οχήματος. Η ταχύτατη παρέμβαση της Πυροσβεστικής απέτρεψε τα χειρότερα, προλαβαίνοντας τις φλόγες πριν αυτές φτάσουν στο χώρο της μπαταρίας – κάτι που αν συνέβαινε, θα δυσκόλευε αφάνταστα την κατάσβεση της φωτιάς λόγω των συνεχών αναζωπυρώσεων. Τελικά το Tesla τη γλίτωσε (όσο μπορούμε να το πούμε) με κατεστραμμένο πίσω μέρος και καθίσματα, την ώρα που από τη μέση και μπροστά έμεινε σχεδόν ανέπαφο (μπροστά σίγουρα).

Το αυτοκίνητο έχει μεταφερθεί στα κεντρικά της ελληνικής αντιπροσωπείας, προκειμένου να διερευνηθούν τα αίτια της φωτιάς. Το γεγονός ότι ξεκίνησε από το πίσω μέρος, πάντως, και όχι από κάτω, δείχνουν ότι ο υπεύθυνος δεν είναι η μπαταρία. Το καλώδιο της φόρτισης και ο ίδιος, ο φορτιστής, αντίθετα μπαίνουν στο μικροσκόπιο, ενώ δεν αποκλείεται να έπαιξε ρόλο και τυχόν παρουσία εύφλεκτου υλικού στο χώρο αποσκευών. Ο καταγραφέας δεδομένων (από τα πρώτα αυτοκίνητα με στάνταρ «μαύρο κουτί») θα ρίξει φως στην υπόθεση, προκειμένου να γνωρίζει η εταιρία αν πρόκειται για μεμονωμένο περιστατικό ή για κάποιο, του οποίου η αντιμετώπιση χρήζει προγράμματος ανάκλησης.

Get it on Google Play Download on the App Store