Subaru Impreza WRX βγήκε από τη ναφθαλίνη (+video)

Η δεύτερη γενιά Impreza είναι αλήθεια πως δεν συγκαταλεγόταν αρχικά στις αγαπημένες του κοινού. Για να ακριβολογούμε, μάζεψε τόσες επικρίσεις όταν παρουσιάστηκε που έκανε τη Subaru να το περάσει από facelift μέσα σε λίγους μήνες! Η πρώτη εμφάνιση του «γουρλομάτικου» Scoobie έγινε το 2001, δεχόμενο πυρά ομαδόν από τους φαν των «Πλειάδων» (και γενικότερα) για την εμφάνισή του. Σε κανένα αυτοκίνητο, ωστόσο, δεν αξίζει η μοίρα της εγκατάλειψης.

Οι φίλοι μας από το WD Detailing βρήκαν αυτό το κίτρινο WRX να κείτεται σε αχυρώνα, όντας εσώκλειστο και αποθήκη συλλογής σκόνης, ακαθαρσιών και τρωκτικών για τα τελευταία 7 χρόνια. Εκ πρώτης όψεως μπορεί το αυτοκίνητο να φαίνεται μόνο πολύ βρώμικο, αλλά η προσεκτική ματιά φανέρωσε πως εσωτερικό και μηχανοστάσιο είχαν μετατραπεί σε φωλιές ποντικιών. Χαρακτηριστικό το ότι μόλις μπόρεσε να πάρει μπρος ο 2.0λιτρος τούρμπο boxer, πετάχτηκε από την εξάτμιση ολοζώντανος ένας συγγενής του Μίκυ Μάους! Προφανώς οι επενδύσεις στο εσωτερικό ήταν στην κατάσταση που φανταζόμαστε, οπότε ένας βαρβάτος βιολογικός καθαρισμός ήταν παραπάνω από απαραίτητος.

Μηχανικά, αντίθετα, ο «Ρεξ» διατηρείτο σε απρόσμενα καλή κατάσταση. Η περίφημη ιαπωνική αξιοπιστία/αντοχή κράτησε σε λειτουργική κατάσταση το 24χρονο Impreza, παρά τα 7 χρόνια καθήλωσής του στην ακινησία. Με μια αλλαγή μπαταρίας κι ένα καθάρισμα στα φίλτρα ο επίπεδος τετρακύλινδρος των 218 ίππων και 292 Nm άρχισε να γεμίζει πάλι την ατμόσφαιρα, με το χαρακτηριστικό κροτάλισμα των boxer. Άγνωστο πόση ισχύς έχει απομείνει, αλλά το Symmetrical All Wheel Drive μια χαρά την κατανέμει στους τέσσερις τροχούς. Κατευθείαν στα βαθιά το αναγεννημένο Impreza WRX, πλαγιολισθαίνοντας στο χώμα και θυμίζοντας σε όλους τα ένδοξα χρόνια της Subaru στα ράλλυ. Υπό κανονικές συνθήκες χρειάζονταν 6,2 δλ. για το 0-100 χλμ./ώρα και η τελική έφτανε στα 230 χλμ./ώρα. Ένα μεγάλο σέρβις σίγουρα το θέλει, προκειμένου να επανέλθει στο 100% των δυνατοτήτων του. Και έτσι, όμως, μόνο χαρά νιώθουμε για την αφύπνιση από τη λήθη του.

Get it on Google Play Download on the App Store