Στο σφυρί η Rolls-Royce του Φρέντι Μέρκιουρι

Ένα κομμάτι της μουσικής ιστορίας μπορεί να αποκτήσει όποιος εύρωστος φαν του πενταγράμμου και της αυτοκίνησης, καθώς η Rolls-Royce Silver Shadow του Φρέντι Μέρκιουρι βγαίνει σε δημοπρασία.

Ο θρυλικός frontman των Queen απέκτησε τη βρετανική λιμουζίνα το 1979, 5 χρόνια μετά την πρώτη κυκλοφορία της. Η duPont Registry, που βγάζει στο σφυρί την ασημί Rolls, αναφέρει 99.800 χλμ. στο οδόμετρο, όμως ούτως ή άλλως δεν έχουν γίνει από τον αείμνηστο καλλιτέχνη. Ο Μέρκιουρι καθόταν στο πίσω κάθισμα, αφήνοντας την οδήγηση στο σοφέρ, όμως το γεγονός αυτό δεν αφαιρεί τίποτα από τη σημειολογία της Silver Chalice Βρετανίδας, η οποία έμεινε στην κατοχή του συμβόλου για τη μάχη κατά του AIDS μέχρι το 1991, όταν ο Μέρκιουρι υπέκυψε στην εν λόγω ασθένεια.

Στη συνέχεια η Silver Shadow πέρασε στην αδερφή του τραγουδιστή των Queen, και από εκεί σε έναν Ουκρανό celebrity. Ο τωρινός κάτοχος, που δεν γνωστοποιείται ποιος είναι, δημοπρατεί την 48χρονη Rolls για την εξασφάλιση κονδυλίων προς όφελος του Superhuman Center: ενός φιλανθρωπικού προγράμματος, που προσφέρει υλικοτεχνική και ιατρική υποστήριξη στα θύματα του πολέμου, στην Ουκρανία.

Παρά τις σχεδόν 100.000 χλμ., η κατάσταση του αυτοκινήτου άνετα θα μπορούσε να ανταποκρίνεται σε ένα μηδενικό λιγότερο στο χιλιομετρητή. Κάτω από το καπό αναλαμβάνει ένας ατμοσφαιρικός V8 6.75 λίτρων, με απόδοση 190 ίππων στις 4.000 σ.α.λ. και 393 Nm στις 2.500 σ.α.λ., που τροφοδοτεί τους πίσω τροχούς μέσω 4τάχυτου αυτόματου κιβωτίου. Ο εξοπλισμός περιλαμβάνει μέχρι τηλέφωνο, ενώ τιμή δεν αποκαλύπτεται. Δεδομένου ότι μιλάμε για τη Rolls-Royce του Φρέντι Μέρκιουρι πάντως, θα πρέπει να περιμένουμε υψηλότατα εξαψήφια νούμερα.

Get it on Google Play Download on the App Store