Σπέσιαλ συλλεκτικό Fiat Panda 4×4 με αύρα Κέρκυρας

Το αρχέγονο Fiat Panda 4×4 κλείνει φέτος 40 χρόνια, αποτελώντας πια μέλος των προνομιούχων μοντέλων που λογίζονται ως συλλεκτικά. Αν, δε, μιλάμε για κάποια ειδική έκδοση ή περιορισμένης παραγωγής, τότε τα μουσεία ετοιμάζονται για προσθήκες.

Το εικονιζόμενο Panda δεν είναι ένα απλό 4×4, αλλά το Edizione Limitata. Μια έκδοση 5.000 μονάδων, με πρωταγωνιστή το κερκυραϊκό λευκό χρώμα του αμαξώματος (Corfu White) και το συνδυασμό του με τα πλαστικά προστατευτικά, τους στρογγυλούς προβολείς στη μάσκα, τη rossonero (κόκκινο-μαύρο) λωρίδα στο πλάι, τη μαύρη οροφή και τη σχάρα που φιλοξενεί. Οι 13άρες σιδερένιες ζάντες έχουν και αυτές αύρα Κέρκυρας, βαμμένες στο ίδιο χρώμα με το πάνω μέρος του σώματος, ενώ τα μεικτά 145άρια ελαστικά της Pirelli ολοκληρώνουν τον εκτός δρόμου προσανατολισμό του ιταλικού «κατσικιού».

To αυτοκίνητο προέρχεται από εκτεταμένη αναπαλαίωση, κατά τη διάρκεια της οποίας αντικαταστάθηκαν λάστιχα, φρένα, αμορτισέρ, κρεμαγέρα και οι περισσότερες από τις επενδύσεις του εσωτερικού, όπου κυριαρχούν τα κόκκινα καθίσματα και τα μαύρα-κόκκινα πάνελ σε πόρτες και ταμπλό. Η εικόνα παραπέμπει σε ολοκαίνουργιο δείγμα, παρότι το κοντέρ αναγράφει λίγο πάνω από 58.300 χλμ.

Αναζωογονημένος εμφανίζεται και ο ατμοσφαιρικός των 999 κ.εκ., με την απόδοση στα 49 άλογα και τα 78 Nm. Ισχύς που μεταφέρεται σε όλους τους τροχούς μέσω του συστήματος τετρακίνησης της Magna-Steyr και του 5τάχυτου χειροκίνητου κιβωτίου, με αμφότερα να διαθέτουν αρκετά καινούργια εξαρτήματα ως μέρος της αναπαλαίωσης.

Τόσο αυτή, όσο και η συλλεκτική φύση του Panda 4×4 Edizione Limitata βοηθούν στη διαμόρφωση ανεβασμένων τιμών. Το συγκεκριμένο βρίσκεται προς το παρόν στις 15.000 δολάρια (13.962 ευρώ) και μένει μια μέρα για το κλείσιμο της δημοπρασίας, όπερ εστί πως πιθανότατα θα ξεπεράσει τη 15άρα.

Get it on Google Play Download on the App Store