Sold out όλες οι Ferrari μέχρι το 2026!

Όταν το Μαρανέλο επελαύνει εμπορικά, δεν αστειεύεται. Η Ferrari οδεύει ολοταχώς για ένα ακόμα ρεκόρ πωλήσεων όλων των εποχών, απολαμβάνοντας τέτοια επιτυχία ώστε η λίστα αναμονής ξεπερνά τα 2 χρόνια!

Όπως ανακοίνωσε ο CEO του «Cavallino Rampante», Benedetto Vigna, τα βιβλία παραγγελιών έχουν γεμίσει για όλο το 2024 και το 2025. Κάτι που σημαίνει πως όποιος παραγγέλνει Ferrari από εδώ και πέρα, δεν πρόκειται να την παραλάβει πριν το 2026! Μάλιστα δεν υπάρχουν εξαιρέσεις στην γκάμα, καθώς όλα τα μοντέλα έχουν βρει το «ταβάνι» της διαθεσιμότητας. Είτε θες Purosangue είτε 812 Superfast, ο όγκος της διαθέσιμης παραγωγής είναι κατειλημμένος για τα επόμενα 2 χρόνια. Κι αυτό δίχως το ιταλικό SUV να έχει φτάσει στο peak της παραγωγικότητας, που αναμένεται να καταλάβει τουλάχιστον το 20% της ετήσιας δυναμικής του εργοστασίου.

Η ολοκλήρωση του τρίτου τριμήνου βρήκε τη Ferrari να έχει ξεπεράσει «στο νερό» τις 10.000 μονάδες για το 2023, ταξινομώντας 10.418 αυτοκίνητα και σημειώνοντας αύξηση 5,3% σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα. Εξυπακούεται πως ηγέτιδα των πωλήσεων είναι η Purosangue, με άξιους συμπαραστάτες τις 296 GTB, Roma και Portofino, ενώ αυξημένη ήταν η ζήτηση για τις 296 GTS και 812 Competizione. Στο τελευταίο τρίμηνο δε, τα υβριδικά μοντέλα ξεπέρασαν για πρώτη φορά τα αμιγώς θερμικά. Μέχρι το 2030 η Ferrari προβλέπει ότι το 40% των ετήσιων πωλήσεών της θα αντιπροσωπεύεται από υβριδικά, το άλλο 40% από αμιγώς ηλεκτρικά (το 2025 αναμένεται το πρώτο EV από το Μαρανέλο) και το υπόλοιπο 20% από κινητήρες εσωτερικής καύσης.

Get it on Google Play Download on the App Store