Μαύρος χρυσός αυτή η Mercedes SL65 AMG Black Series

Η SL65 AMG Black Series συγκαταλέγεται στις πιο σπάνιες Mercedes που κυκλοφορούν, καθώς η παραγωγή της περιορίστηκε στα 350 κομμάτια. Αυτή ακριβώς η σπανιότητα και η συλλεκτικότητα είναι οι αιτίες, πίσω από τις πανύψηλες τιμές που πιάνει σε δημοπρασίες.

Η κατάμαυρη 65άρα Black Series που καμαρώνουμε, βγαίνει αυτή την περίοδο στο σφυρί. Σε άψογη κατάσταση μέσα-έξω και μηχανικά, μοντέλο του 2009 και με 11.265 χλμ. όλα κι όλα στο οδόμετρο. Το ανθρακονημάτινο body kit, που απαρτίζεται από φουσκωμένα φτερά εμπρός-πίσω, μυώδες καπό με ευμεγέθεις αεραγωγούς, σεβαστών διαστάσεων αεροτομή και διαχύτη, στέκει αψεγάδιαστο. Το ίδιο ισχύει για τις ζάντες (19 ιντσών μπροστά, 20 πίσω), αλλά και το εσωτερικό, που καλύπτεται από δέρμα παντού και συνοδεύεται από το σύστημα πολυμέσων COMAND πρώτης γενιάς, διζωνικό κλιματισμό και σύστημα εκκίνησης χωρίς κλειδί.

Κάτω από το καπό βρίσκεται ο συναρμολογημένος στο χέρι 6.0 V12 twinturbo, με απόδοση 670 ίππων και 1.000 Nm ροπής. Η ισχύς καταλήγει στον πίσω άξονα μέσω αυτόματου κιβωτίου 5 σχέσεων και μπλοκέ διαφορικού, εξασφαλίζοντας επιδόσεις επιπέδου supercar – της εποχής, βεβαίως βεβαίως. Τα 100 χλμ./ώρα από στάση έρχονται σε 3,8 δλ. και η τελική περιορίζεται στα 320 χλμ./ώρα, για την -για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα- ταχύτερη Mercedes παραγωγής όλων των εποχών. Συνθήκη που μαζί με τα υπόλοιπα προσόντα της, εκτινάσσει το κοστολόγιο.

Η εν λόγω SL65 AMG Black Series έχει το μπόνους συλλεκτικότητας, του να είναι μια από τις 175 που ταξίδεψαν στην Αμερική. Κάπως έτσι, η τιμή που πουλήθηκε έφτασε το ποσό των 341.000 δολαρίων! (311.946 ευρώ).

Get it on Google Play Download on the App Store