Πρώην διοικητήριο FBI είναι το καλύτερο τροχόσπιτο!

Τροχόσπιτα έχουμε δει πολλά και εξαιρετικά πολυτελή. Τη δράση που έχει δει το συγκεκριμένο, όμως, κανένα στον κόσμο. Κι αυτό, διότι μιλάμε για πρώην κινητό διοικητήριο του FBI!

Δεν υπάρχει περίπτωση να μην έχει πέσει το μάτι σας σε κάποιο, κατά τη διάρκεια ταινίας ή σειράς αστυνομικού ενδιαφέροντος. Φορτηγά ειδικά μεταποιημένα σε RVs, που λειτουργούν ως κινητά κέντρα αποφάσεων του Ομοσπονδιακού Γραφείου Ερευνών σε περιπτώσεις ομηρίας και λοιπών περιστατικών, που απαιτούν συμμετοχή μεγάλης δύναμης αστυνομικών δυνάμεων. Ανάλογα οχήματα διατηρούν και πολυδύναμα αστυνομικά τμήματα στις Η.Π.Α., όπως αυτό της Νέας Υόρκης. Άλλη αίγλη έχει, όμως, το FBI.

Το συγκεκριμένο υπηρέτησε στους «Feds», αν και πλέον δεν είναι ντυμένο στα ανάλογα χρώματα. Ένα απέραντο γκρι καλύπτει την τεράστια επιφάνεια της κατασκευής, που εκτείνεται στα 12,8 μέτρα μήκους και τα 4,14 ύψους. Πέρα από την καμπίνα που απάρτιζε τον εργασιακό χώρο πρακτόρων, στο πίσω μέρος υπάρχει ξεχωριστή γεννήτρια για την τροφοδοσία όλων των συσκευών. Τις ημέρες του καθήκοντος, το κινητό διοικητήριο στέγαζε υπολογιστές, ραντάρ, σέρβερ και έναν συρφετό ακόμα συσκευών και ηλεκτρονικών συστημάτων. Πλέον, αποτελεί την ιδανική βάση για ένα ωραιότατο τροχόσπιτο.

Τα ράφια των υπολογιστών, ασυρμάτων και σέρβερ υφίστανται ακόμα, ενώ έχουν ξεμείνει και κάποια μηχανήματα. Γραφεία και καρέκλες συγκαταλέγονται στο στάνταρ εξοπλισμό, όπως και η χημική τουαλέτα, ενώ ένας ασφαλισμένος χώρος εξυπηρετούσε ως οπλοβαστός. Σήμερα θα μπορούσε να μετατραπεί σε χρηματοκιβώτιο ή αποθήκη πολύ προσωπικών αντικειμένων. Φαντασία και χρήματα να υπάρχουν.

Την κίνηση του ατελείωτου 10τροχου (4 διπλά ζεύγη πίσω) Freightliner αναλαμβάνει ένας εξακύλινδρος εν σειρά πετρελαιοκινητήρας Series 60 της Detroit Diesel, με χωρητικότητα 14 λίτρων. Το εν λόγω σύνολο κυκλοφορούσε σε εκδόσεις 435 έως 575 ίππων στις 2.100 σ.α.λ. και 2.102-2.137 Nm στις 1.200 σ.α.λ., με ημιαυτόματη μετάδοση Eaton-Fuller. Το πρώην διοικητήριο είναι μοντέλο του 2005 και προς το παρόν, η τιμή του τοποθετείται στις 58.100 δολάρια (50.710 ευρώ).

Get it on Google Play Download on the App Store