Η παρουσίαση του νέου Subaru WRX συνοδεύτηκε, ως επί το πλείστον, από ενθουσιασμό και αδημονία για το κορυφαίο STI. Παρόλα αυτά δεν έλειψε η κριτική για την ισχύ του, την οποία πολλοί περίμεναν σε υψηλότερα επίπεδα από πριν.
Στο μηχανοστάσιο του «Ρεξ» κατοικοεδρεύει πια ένας νέος τετρακύλινδρος υπερτροφοδοτούμενος boxer, που αριθμεί 2.4 λίτρα (από 2.0 του απερχόμενου). Η απόδοση τοποθετείται στα 271 άλογα και τα 349 Nm στις 2.000-5.200 σ.α.λ., σηματοδοτώντας μια αύξηση μόνο 4 ίππων σε σχέση με τα προγενέστερα δεδομένα, την ώρα που η ροπή παραμένει ίδια κι απαράλλαχτη. Μια βόλτα στο δυναμόμετρο θα μπορούσε να αποδειχτεί λυτρωτική, αλλά τελικά περισσότερο σε επεξήγηση της χρησιμότητας των καμπύλων ροπής λειτουργεί.
Το νέο WRX ανέβηκε στα ράουλα και απέδωσε 246 άλογα (δεν διευκρινίζεται αν μιλάμε για τροχούς ή στρόφαλο) – ακριβώς όσα είχε αποδώσει στο ίδιο δυναμόμετρο και το προηγούμενο. Η ροπή, δε, εμφανίζεται χαμηλότερη κατά 27 Nm, στα 333 Nm (361 Nm το απερχόμενο). Με την πρώτη ματιά φαίνεται πως όσοι επικρίνουν τη Subaru, δικαιώνονται. Μια πιο προσεκτική οπτική στον τρόπο απόδοσης, ωστόσο, φανερώνει πως οι Ιάπωνες ήξεραν τι έκαναν όταν εξέλισσαν το νέο μοτέρ.
Στο καινούργιο «Scoobie» η μέγιστη τιμή της ροπής εμφανίζεται περίπου 1.000 σ.α.λ. νωρίτερα και παραμένει σταθερή για μεγαλύτερο διάστημα, αποφεύγοντας το «ξεφούσκωμα» που παρουσίαζε στο απερχόμενο WRX. Από τις 2.100 σ.α.λ. μέχρι τις 5.500 σ.α.λ. ο οδηγός έχει στη διάθεσή του τα 333 Nm, απολαμβάνοντας βελτιωμένη ελαστικότητα και καλύτερες ρεπρίζ. Τέλος, αξίζει να αναφέρουμε πως οι τιμές αυτές αφορούν το «ζουμί» 91 οκτανίων που συνιστά τη βασική αμόλυβδη στις Η.Π.Α. Με τις δικές μας 95άρες και 98άρες, πολλώ δε μάλλω με 101 οκτανίων, τα νούμερα θα ήταν καλύτερα (στο 12.39 η δυναμομέτρηση).