Πωλείται η πιο αγωνιάρα Alfa Romeo Giulia QV Racing

 

H Alfa Romeo αποχωρεί δυστυχώς από τη Formula 1, αλλά αφήνει προίκα μερικές υπέροχες δημιουργίες παραγωγής. Η νέα 33 Stradale, για παράδειγμα, είχε μεγάλη συνεισφορά από την ομάδα της F1 στην εξέλιξη. Η Giulia QV με τη σειρά της, απολαμβάνει μια εξαιρετικά σπάνια έκδοση Racing Edition.

Όταν οι Ιταλοί επέστρεψαν στη μέγιστη μορφή μηχανοκίνητου αθλητισμού, το 2019, λάνσαραν δυο σπέσιαλ εκδόσεις των Giulia και Stelvio QV. Οι Racing Edition φορούν τα ερυθρόλευκα της C38, του μονοθεσίου δηλαδή που οδηγούσαν τότε οι Kimi Räikkönen και Antonio Giovinazzi, με το σήμα της Alfa να δεσπόζει τόσο στο καπό όσο και τις πίσω κολώνες. Ταυτόχρονα υπάρχουν έξτρα αεροδυναμικά στοιχεία στους προφυλακτήρες και τα μαρσπιέ, καθώς επίσης ειδικές αναφορές χαμηλά στα φτερά για το συλλεκτικό ποιόν των αυτοκινήτων.

Στο εσωτερικό ενσωματώνονται μια σειρά ξεχωριστών χαρακτηριστικών, όπως αγωνιστικά καθίσματα Sparco, κατασκευασμένα από ανθρακονήματα, το τιμόνι θα φέρει επένδυση δέρματος και alcantara. Τα λογότυπα της Alfa Romeo Racing δεν γίνεται να λείπουν, ούτε τα φιλέτα carbon σε πολλά σημεία του ταμπλό, της κεντρικής κονσόλας και των θυρών. Πέρα από το διάκοσμο εντυπωσιάζει και ο εξοπλισμός, που περιλαμβάνει από ηχοσύστημα Harman Kardon και σύστημα πολυμέσων AlfaTM Connect 3D Nav μέχρι AlfaTM Chassis Domain Control. 

Στα μηχανικά μέρη συναντάμε τον 2.9 V6 twinturbo των 520 ίππων, που έφερε 10 άλογα παραπάνω σε σχέση με την απλή QV (510 προ facelift) λόγω εξάτμισης από την Akrapovich. Παράλληλα η Giulia Racing ειδικά (όχι η Stelvio), είναι και 28 κιλά ελαφρύτερη. Συνεπώς το 0-100 χλμ./ώρα θα πρέπει να είναι ταχύτερο από τα 3,8 δλ. της απλής Quadrifoglio, ενώ και η τελική λογικά ξεπερνά τα 307 χλμ./ώρα εκείνης. Το μόνο σίγουρο είναι πως πρόκειται για πολύ πιο σπάνια παρουσία, καθώς μόλις 10 βγήκαν στην αγορά. Από αυτές τις 10, μία με 5.990 χλμ. τίθεται σε δημοπρασία. Η εκτιμώμενη τιμή; Μεταξύ 70.000 και 90.000 ευρώ.

Get it on Google Play Download on the App Store